ΑΡΘΡΑ

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: “Όχι στο διχασμό του εξαναγκαστικού εμβολιασμού…”

“… ναί στην ενημέρωση, ναι στην πρόληψη”

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, το Επιτελικό γραφείο του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και την ΠΟΑΣΥ, που κοινοποιείται στους Ηλείους βουλευτές, απέστειλέ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας. Θέμα είναι το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στις τάξεις της Αστυνομίας.
Στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Ζώντος και η γενική γραμματέας Γεωργία Τσουμπελή, αναφέρονται τα εξής:

Μετά την επισήμανση της επιστημονικής κοινότητας πως η μετάλλαξη «Δέλτα» αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα η Πολιτεία προβαίνει σε συνεχείς εκλύσεις για εμβολιασμό των πολιτών .Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού όμως αρνείται τον εμβολιασμό παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μεταξύ αυτών και αστυνομικοί.

Η διαφαινόμενη προσεχή επιβολή του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προβλέπει πρόσβαση σε όλα, όμως μόνο για τους εμβολιασμένους, και αυστηρότατους περιορισμούς παντού για τους ανεμβολίαστους. Η αναστολή αποδοχών στον δημόσιο τομέα, και η διαθεσιμότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στις τάξεις των αστυνομικών. Η Ελληνική Αστυνομία είναι συνάρτηση της κοινωνίας και έχουμε δίπλα μας διάφορα παραδείγματα.

Ωστόσο ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και θα πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίσει . Βασική προϋπόθεση για το εγχείρημα αυτό αποτελεί η επίγνωση ότι η έννοια της ελεύθερης βούλησης και η ατομική ηθική ελευθερία θα κατευθύνουν τον καθένα στην απόφασή του. Σαν αστυνομικοί σε καμιά περίπτωση δεν θα μπούμε στην ιδέα του διχασμού και της διχόνοιας εμβολιασμένων και μη. Το σωματείο μας αγκαλιάζει και τις δύο κατηγορίες των μελλών του. Γι αυτό , όσα και να λέγονται, πάνω από όλα είναι η ελευθερία της βούλησης του καθενός.

Υπάρχουν αστυνομικοί που για προσωπικούς τους λόγους αρνούνται τον εμβολιασμό Κάποιοι μάλιστα, σκέφτονται να αποχωρήσουν και από το σώμα αν τους υποχρεώσουν να εμβολιαστούν. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε ,αυτούς που έχουν δείξει ωφέλιμο βίο προς την κοινωνία. Η αλληλεγγύη και η άριστη σχέση των εργαζομένων σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διαταραχθεί καθώς βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο της τρέχουσας πραγματικότητας.

Αυτού του είδους οι τακτικές θα έχουν σαν αποτέλεσμα την υπηρεσιακή υπολειτουργία μας, την αναποτελεσματικότητα της εγκληματικότητας και την αποδιοργάνωση της κανονικότητας της κοινωνίας, καθώς η μείωση του προσωπικού και η αδυναμία της άμεσης πρόσληψης σε περίοδο αναταραχής μειώνουν την υπηρεσιακή μας ισχύ . Μην ξεχνάμε πως οι αστυνομικοί είναι και αυτοί που από την αρχή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή εξασφαλίζοντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες αυτής της χώρας. Δυστυχώς, φτάσαμε από τις υποσχέσεις που ποτέ δεν είδαμε να υλοποιούνται ,στην απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης.

Ζητάμε την συνέχιση των δωρεάν self και rapint test όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Ζητάμε να υπάρξει μεγαλύτερη ενημέρωση στο θέμα του εμβολιασμού αλλά και χρόνος .Λέμε όχι στον εξαναγκασμό και στην στέρηση της ατομικής ελευθερίας ,καθώς και στις όποιες κυρώσεις που μπορεί να υπάρξουν σε βάρος των αστυνομικών που δεν θα αποδεχθούν τον εμβολιασμό συνειδητά” καταλήγει η επιστολή…

Πηγή ilialive.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top