ΑΡΘΡΑ

Έφτασαν τις 12 οι εισαγωγές στην Κλινική covid – Περίπου 10 γιατροί του ΓΝ Ηλείας προς αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου

Συντάκτης:Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοιού στην Ηλεία, καθώς ο νομός εμφανίζει τον τέταρτο υψηλότερο δείκτη θετικότητας πανελλαδικά με 6,51, μετά τη Νάξο (7,70), την Ικαρία (6,90) και την Άνδρο (5,36), τη στιγμή που ο πανελλαδικός μέσος όρος είναι στο 3,51. Χθες προστέθηκαν 88 επιπλέον κρούσματα στον νομό, ανεβάζοντας τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας στα 88,7, εξέλιξη που δεν αποκλείεται να προκαλέσει την επιβολή μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις.

Το δυσάρεστο είναι ότι η εκτόξευση των κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο αναπόφευκτα αύξησε και τις εισαγωγές ασθενών στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής» νοσηλεύονται ήδη 12 ασθενείς, εκ των οποίων ορισμένοι με βαριά συμπτώματα. Ο ρυθμός εισαγωγής δείχνει ανοδική τάση και δεν αποκλείεται να αυξήσει την πίεση στη Δημόσια Υγεία της Ηλείας, αν η διασπορά του ιού διευρυνθεί κι άλλο.

Την ίδια στιγμή, άπαντες είναι εν αναμονή της εφαρμογής του μέτρου των αναστολών σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς την 1η Σεπτεμβρίου, για να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό θα επηρεαστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι τον κίνδυνο αναστολής εργασίας αντιμετωπίζουν 9-10 γιατροί του Νοσοκομείου από τους 70 περίπου και 8-9 νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι από τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

Εφημερίδα Πρωινή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top