Αγανακτισμένοι οι Ηλείοι πατατοπαραγωγοί που «κόπηκαν» από την αποζημίωση λόγω covid

Επιστολή της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας συνάντηση μαζί του για την επίσπορη φθινοπωρινή πατάτα

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης κ.  Σπήλιο Λιβανό ζητα με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ» της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, προκειμένου να του θέσουν το θέμα επανεξέτασης της περίπτωσης των πατατοπαραγωγών της Ηλείας , καθώς απορρίφθηκε το αίτημα αποζημίωσης λόγω covid, των καλλιεργητών  επίσπορης φθινοπωρινής πατάτας.

Ειδικότερα στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ο. Π Αμαλιάδας και απευθύνεται στον Υπουργό και υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν τα εξής¨

«Σας γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στους καλλιεργητές επίσπορης φθινοπωρινής πατάτας του νομού μας για την απόρριψή τους από την αποζημίωση λόγω κόβιντ. Οι παραγωγοί αυτοί δεν δήλωσαν την καλλιέργειά τους στο ΟΣΔΕ, διότι η καλλιέργεια ξεκινάει τον Σεπτέμβριο κάθε έτους, δηλαδή μετά το πέρας της προθεσμίας των δηλώσεων του ΟΣΔΕ. όμως έχουν δηλωθεί κανονικά στον ΕΛΓΑ, πλήρωσαν τις εισφορές τους και δηλώνονται κανονικά στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σας επισημαίνουμε ότι τους τελευταίους μήνες ο νομός μας έχει υποστεί ζημιές από τις καιρικές συνθήκες, παγετός, χαλάζι κλπ με αποτέλεσμα οι παραγωγοί μας να έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους  στην κρατική βοήθεια για να ορθοποδήσουν και συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους.

Γι αυτό ζητάμε συνάντηση μαζί σας, ώστε να γίνουν από την πλευρά σας οι ανάλογες ενέργειες προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας παραγωγός που υπέστη ζημιά από την πναδημία και άμεσα να πληρωθούν οι πατατοπαραγωγοί της Ηλείας. Είμαστε σίγουροι ότι άμεσα θα ανταποκριθείτε στην επίλυση του προβλήματος».

Εφημερίδα Πρωινή