ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αλ. Αυλωνίτης: Απροστάτευτος παραμένει ο κόσμος του τουρισμού

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η κυβέρνηση λέει στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό να κάνουν υποχρεωτικά self test και rapid test ανά εβδομάδα με το κόστος του δεύτερου να το επωμίζονται οι εργαζόμενοι.

Ένα rapid test κοστίζει 20 ευρώ. Δηλαδή, ο ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει σε μηνιαία βάση 80 ευρώ για διαγνωστικούς ελέγχους, ενώ η αύξηση κρουσμάτων σε αρκετές νησιωτικές περιοχές, πιθανότατα να επιβάλλει διπλά τεστ την εβδομάδα.

Όλα αυτά μας κάνουν να επιμένουμε για τις εκτεταμένες κυβερνητικές ευθύνες. Η προτεραιότητα εμβολιασμού των εργαζόμενων στον τουρισμό έμεινε στα λόγια, όπως κι ο έλεγχος στα λιμάνια της χώρας, ενώ η ιχνηλάτηση δεν παράγει αποτελέσματα, αφού το testing δεν γίνεται συντονισμένα.

Ο κίνδυνος αποκλεισμού των νησιών μας από τις τουριστικές αγορές είναι υπαρκτός εν μέσω θέρους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι ακαριαία καταστροφικό και μη αναστρέψιμο για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Δεν είχατε σχέδιο πριν, δεν έχετε σχέδιο και τώρα. Έμεινε απροστάτευτος ο κόσμος του τουρισμού και οι τοπικές κοινωνίες. Αύριο, τι θα κάνετε;

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top