ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αλ. Τσίπρας: Αντί να περιορίσει το συγχρωτισμό στα ΜΜΜ, η κυβέρνηση ακύρωσε τον διαγωνισμό για νέα λεωφορεία

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και Θυγατρικών Εταιρειών

Συνάντηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλ. Τσίπρας, με το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΑ, στην οποία αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υφίστανται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην έλλειψη ουσιωδών αποφάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στα ΜΜΜ.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:

Η συνάντηση με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι γεγονός -το βλέπουμε όλοι μας- ότι την ώρα που η βασική αρχή είναι αυτή του «μη συγχρωτισμού», στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -και ιδιαίτερα στα λεωφορεία-, η κατάσταση είναι τραγική.
Είναι αδιανόητο, εδώ και δύο χρόνια, να μην έχουν γίνει κινήσεις ώστε να αυξηθεί ο στόλος και να προστατευτούν τόσο οι πολίτες που μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και οι εργαζόμενοι, οι οδηγοί.
Και δεδομένου ότι το 2019 ήταν εν εξελίξει ένας διαγωνισμός για 750 λεωφορεία, τον οποίο ακύρωσε η ΝΔ από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση (ενδεχομένως έχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η κυβέρνηση να θέτει η ίδια και οι Υπουργοί της τους όρους του κάθε διαγωνισμού και ο νοών νοείτω), βρισκόμαστε με ένα νέο διαγωνισμό που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια.
Αν είχαν αφήσει το διαγωνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα είχαμε τα μισά από τα 750 λεωφορεία και μέσα στο επόμενο διάστημα θα παραλαμβάνονταν και τα άλλα μισά.
Εξαιτίας αυτής της έλλειψης οχημάτων βρισκόμαστε μπροστά σε επιλογές του «ποδαριού», με leasing οχήματα χωρίς παράθυρα, όταν βρισκόμαστε στη μέση της πανδημίας.
Και δεν βλέπω καμία έγνοια για άλλου είδους προτάσεις και ιδέες που έχουν κατατεθεί, όπως μηχανήματα εξαερισμού που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία λύση.
Θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, με δεδομένο ότι δεν είναι «πανδημία ανεμβολίαστων» αλλά μας αφορά όλους και δεν θα τελειώσει εδώ, και με ένα σύστημα Υγείας το οποίο έχει ήδη καταρρεύσει.
Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο, τους εαυτούς μας, τους εργαζόμενους, τους πολίτες.
Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για νέα λεωφορεία, για να σταματήσει αυτός ο συγχρωτισμός των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, και στοιβάζονται σαν τις «σαρδέλες» ο ένας πάνω στον άλλον.

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και Θυγατρικών Εταιρειών
Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και Θυγατρικών Εταιρειών

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top