ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση Τμήματος Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για την κατάργηση της δήλωσης της υπερεργασίας στην ΕΡΓΑΝΗ και τις δηλώσεις Χατζηδάκη

Την ημέρα που  η νέα γενιά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία τιμούσε την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου και τον αγώνα για δημοκρατία και κοινωνικά δικαιώματα, η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει σε μια ακόμα απόφαση που στρέφεται κατά των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, καταργώντας την υποχρέωση των επιχειρήσεων για  εκ των προτέρων δήλωση της υπερεργασίας στο πληροφοριακό σύστημα  ΕΡΓΑΝΗ.

Με την  κατάργηση  δήλωσης της υπερεργασίας, σε συνδυασμό με τη συνεχή  υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και τις υπόλοιπες αντεργατικές διατάξεις του ν. 4808/21, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην εργοδοτική παραβατικότητα και ουσιαστικά αφήνει τους εργαζόμενους χωρίς δυνατότητα προάσπισης του στοιχειώδους δικαιώματος για αμειβόμενη εργασία.

Οι αστείες δικαιολογίες και υπεκφυγές του υπουργού εργασιακής απορρύθμισης κου Χατζηδάκη  δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε με το άρθρο 36 του νόμου 4418/2017 την μέχρι τότε γκρίζα ζώνη της δήλωσης της  υπερεργασίας  με σαφείς διατάξεις για τη ρητή υποχρέωση δήλωσής της εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα 1.000.000 δηλωμένες (και αμειβόμενες) ώρες υπερεργασίας το μήνα . Η ΝΔ  προχωράει με εξίσου σαφή τρόπο  στην κατάργησή της. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δυστυχώς για τον κ. Χατζηδάκη και τη ΝΔ δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Ο κόσμος της εργασίας και η νέα γενιά, με οδηγό τους αγώνες του Πολυτεχνείου,  θα παλέψουν για την ανατροπή όλων των αντεργατικών  και αντιλαϊκών  πολιτικών της κυβέρνησης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top