ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας αποτελούν ομολογία της κυβέρνησης για την παταγώδη αποτυχία της, τόσο στη διαχείριση της πανδημίας, όσο και στο εμβολιαστικό εγχείρημα. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα εγκληματικά επαναλαμβανόμενα λάθη που οδηγούν σε ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας, ανακοινώθηκαν νέα φθινοπωρινά μέτρα, που λειτουργούν τιμωρητικά για τους ανεμβολίαστους, διχαστικά για την κοινωνία, καταστροφικά για το δημόσιο σύστημα υγείας και ευεργετικά για τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ο υπουργός δεν είπε τίποτε για στοχευμένα μέτρα ελέγχου και περιορισμού της διασποράς με συνταγογραφούμενα τεστ, αντίθετα, οι ανεμβολίαστοι τιμωρητικά θα χρεώνονται 80€ το μήνα. Για αποσυμφόρηση στα ΜΜΜ, που αποδεδειγμένα αποτελούν εστίες διασποράς. Για ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς με λιγότερους μαθητές ανά τάξη και ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων χωρίς τιμωρητικούς αποκλεισμούς. Για ενίσχυση της εμβολιαστικής καμπάνιας με επιστημονικό λόγο και προσπάθεια άρσης της δυσπιστίας των πολιτών. Για λήψη μέτρων ατομικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας, αντίθετα, λάθος μηνύματα για την πληρότητα των κλειστών χώρων και την πρόσβαση σε χώρους θρησκευτική λατρείας.

Και βέβαια ούτε λόγος για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αντίθετα, ανακοίνωσε πως εμμένει στην αυταρχική και απαράδεκτη τροπολογία για αναστολή εργασίας υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση της ΝΔ σαμποτάρει το ΕΣΥ και διχάζει τους υγειονομικούς στο κρίσιμο τέταρτο κύμα της πανδημίας. Από ένα υποστελεχωμένο και κουρασμένο δημόσιο σύστημα υγείας δεν περισσεύει κανένας, ούτε ένα μικρό ποσοστό υγειονομικών που δεν έχει εμβολιαστεί. Εκτός, αν στόχος τους είναι η κάλυψη των κενών με αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες ενοικιαζόμενων εργαζομένων και ευκαιρία διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Τα σχέδιά τους όμως, θα μείνουν στα χαρτιά. Θα τα ακυρώσουν οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας και οι πολίτες, οι οποίοι τώρα ξέρουν ότι οι υγειονομικές κρίσεις αντιμετωπίζονται μόνο με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.

Τα τιμωρητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν θα έχουν, δυστυχώς, τα αντίθετα αποτελέσματα. Μια επιστημονική και κοινωνική κατάκτηση, όπως το δικαίωμα στο εμβόλιο, δεν επικοινωνείται με όρους υποχρεωτικότητας και καταναγκασμού. Η κρίση εμπιστοσύνης δεν αντιμετωπίζεται με τιμωρητικά και αυταρχικά μέτρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ιδεοληπτικές της εμμονές είναι κατώτερη των περιστάσεων, εγκληματικά επικίνδυνη και υπόλογη στους πολίτες.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top