ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τις απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Γενικής Γραμματέα του Υπουργείου Eργασίας κας Στρατινάκη, η οποία δεν δίστασε ως επικεφαλής του ΑΣΕ, να εγκρίνει ουσιαστικά τις απαράδεκτες απολύσεις εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας. Παραβιάζοντας τόσο στην ουσία όσο και στη διαδικασία το εργατικό δίκαιο και το νόμο περί ομαδικών απολύσεων η κα Στρατινάκη και το Υπουργείο Εργασίας έβαλαν τη σφραγίδα τους στις πρώτες ομαδικές απολύσεις από το 2014 (όταν ήταν πάλι Γ.Γ. του Υπουργείου Eργασίας).

Η απόφαση που πάρθηκε καταστρατηγεί κάθε έννοια εργατικού δικαίου καθώς, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, δεν υπήρξε ουσιαστική διαβούλευση και η εργοδοσία δεν προσκόμισε τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία και έγγραφα που να δικαιολογούν την απόφασή της, ενώ συγχρόνως αγνοήθηκαν δικαστικές αποφάσεις που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης μέσω παρένθετων εταιρειών από τον ιδιοκτήτη κο Λαυρεντιάδη.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπό και επιλέγει να αφήσει στο δρόμο 133 εργαζόμενους προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας στον δίκαιο αγώνα τους και θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους με κάθε τρόπο – όπως και σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη- απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις αντεργατικές πολιτικές της πιο κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση.​

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top