ΑΡΘΡΑ

Ανοιχτή επιστολή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Καράτουλα: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου

Ανοιχτή επιστολή  με θέμα «κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στην Β΄και Γ΄ Λυκείου Καράτουλα», απέστειλε χθες ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καράτουλα δήμου Πύργου.

Στην επιστολή προς τους εμπλεκόμενους φορείς μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Με αγανάκτηση και οργή μάθαμε ότι για το νέο σχολικό έτος 2021-2022 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν ενέκρινε την λειτουργία ενός τμήματος στην Β΄ λυκείου και δύο τμημάτων στην Γ΄ λυκείου.  Απόφαση που αν τελικά υλοποιηθεί τότε θα επιφέρει βλαπτικές επιπτώσεις πρώτα – πρώτα στους μαθητές και στις οικογένειες τους αφού θα αναγκαστούν να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο στον Πύργο αλλά και στο σύνολο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα αφού αποδυναμώνεται, απαξιώνεται ως σχολικό συγκρότημα. Μάλιστα η απόφαση αυτή με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην από τώρα  αλλαγή προσανατολισμού πολλών γονέων ως προς την εκπαίδευση των παιδιών τους τις επόμενες σχολικές χρονιές. Με απλά λόγια πολλοί θα είναι οι γονείς που θα πάρουν τα παιδιά τους για άλλο σχολείο προκειμένου να μην βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις σε ένα – δύο χρόνια.

        Το κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων είναι κατάφωρη αδικία ειδικά για τους μαθητές της Γ’ λυκείου. Πέραν του νέου σχολείου που θα πρέπει να προσαρμοστεί πρέπει να ληφθεί υπόψη η νέα απόσταση που θα πρέπει να διανύσει  καθημερινά ο μαθητής. Μια απόσταση που στις περισσότερες περιπτώσεις  δεν θα είναι από το Καράτουλα στον Πύργο αλλά από το Κλινδιά, το Γούμερο κτλ στον Πύργο.

        Είμαστε λοιπόν κάθετα αντίθετοι με αυτή την απόφαση και καλούμε τους βουλευτές του νομού να παρέμβουν για να προλάβουμε το εκπαιδευτικό έγκλημα που πάει να υλοποιήσει το υπουργείο. Θα πρέπει δε όλοι οι εκπρόσωποι της πολιτείας   να λάβουν  υπόψη τους, ότι στην προκειμένη περίπτωση και όσο αναφορά το Γυμνάσιο-Λύκειο Καράτουλα,  η πολιτεία χρηματοδότησε και μόλις πέρσι παρέδωσε ένα κτιριακό κόσμημα προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, το οποίο όχι μόνο δεν το ενισχύει ως δομή εκπαίδευσης  και δεν το καθιστά ως έργο χρήσιμο προς στην κοινωνία, έργο που να νοιώσει ο κάθε μαθητής , ο κάθε γονέας, ο κάθε πολίτης ότι τα λεφτά του λαού έπιασαν τόπο, αλλά απεναντίας  το απαξιώνει και  για τώρα και για το μέλλον. Το καταντά, το ίδιο το υπουργείο,  σε σχολειό ανάγκης,  σε σχολείο ημιαυτόνομο, σε σχολείο αντίστοιχης υπηρεσίας   με την λειτουργία  Κέντρου  Υγείας που βρίσκεται  πλησίον νοσοκομείου.

Για τους παραπάνω σαφής και τεκμηριωμένους λόγους απευθυνόμαστε προς κάθε κατεύθυνση και προς   κάθε υπεύθυνο,   ζητώντας  την απρόσκοπτη λειτουργία, μαζί με τα τρία λεγόμενα ολιγομελή τμήματα,   του Λυκείου Καράτουλα».   

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top