ΑΡΘΡΑ

Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηλείας:

Τέλη κινηματογράφησης

σε αρχαιολογικούς χώρους

Η κινηματογράφηση – βιντεοσκόπηση σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία, εκθεσιακούς χώρους μουσείων και συλλογές, με φορητή ερασιτεχνική μηχανή, συμβατική ή ψηφιακή, πραγματοποιείται ατελώς εφόσον το οπτικοακουστικό έργο (ταινία, εκπομπή, ντοκιμαντέρ, σποτ, τρέιλερ κ.λ.π.) δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς − εμπορικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηλείας, η  κινηματογράφηση – βιντεοσκόπηση με επαγγελματικό εξοπλισμό με σκοπό την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου (ταινία, εκπομπή, ντοκιμαντέρ, σποτ, τρέιλερ κ.λ.π.) που περιλαμβάνει απεικονίσεις μνημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αρμοδιότητας της Υπηρεσίας, είναι δυνατή έπειτα από σχετική Απόφασή της αφού ο ενδιαφερόμενος συμπληρώσει την ειδική φόρμα της αίτησης κινηματογράφησης  και την αποστολή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση efahle@culture.gr

ΤΕΛΗ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Για κινηματογράφηση με επαγγελματικό εξοπλισμό για πολιτιστικούς, επιστημονικούς, ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς στον Αρχαιολογικό Χώρο / Μουσεία της Ολυμπίας τα τέλη (ανά ημέρα λήψεων) ανέρχονται στο ποσό των 200 ευρώ + ΦΠΑ 24% . Για τους υπόλοιπους χώρους, μνημεία, μουσεία και συλλογές αρμοδιότητας της Εφ. Α. Ηλείας τα τέλη ανέρχονται στα 100 ευρώ + ΦΠΑ 24% ανά ημέρα και χώρο. 

Για κινηματογράφηση με επαγγελματικό εξοπλισμό κάθε άλλης κινηματογραφικής ταινίας ή άλλου οπτικοακουστικού έργου με παρεμβολή προσώπων προκαταβάλλονται 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων.

Για υποβρύχια κινηματογράφηση προκαταβάλλονται 800 ευρώ + ΦΠΑ ανά ημέρα ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων.

Για αεροκινηματογράφηση προκαταβάλλονται 800 ευρώ + ΦΠΑ ανά ημέρα γυρισμάτων.

Το αναλογούν ποσό των τελών προκαταβάλλεται τουλάχιστον δύο (2) εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της παραγωγής, στους λογαριασμούς που τηρεί ο Οργανισμός  Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ – πρώην Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων).

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top