ΑΡΘΡΑ

ΓΕΛ Βαρθολομιού: Συμβολική αποχή για τον Γιώργο Καλαρύτη, ο οποίος παραμένει χωρίς συνοδό

O Γιώργος δεν μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο ή όταν πηγαίνει, να αναλαμβάνουν την ευθύνη της φροντίδας του οι συμμαθητές/τριές του και οι εκπαιδευτικοί.

Σε συμβολική αποχή από τα μαθήματα της πρώτης διδακτικής ώρας, προχώρησαν χθες μαθήτριες και μαθητές του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι έναν μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο συμμαθητής τους, Γιώργος Καλαρύτης, παραμένει χωρίς συνοδό (ειδικό βοηθητικό προσωπικό), θέμα που είχε αναδείξει και η εφ. «Πατρίς», με δημοσίευμα της, στις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο Γιώργος να μην μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο ή όταν πηγαίνει, να αναλαμβάνουν την ευθύνη της φροντίδας του οι συμμαθητές/τριές του και οι εκπαιδευτικοί, βάρος δυσανάλογο, λόγω των πολλαπλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μαθητής.

Σύμφωνα με τη μητέρα του Γιώργου, κα Χρύσα Καλαρύτη, ο Γιώργος γεννήθηκε με σύνδρομο Jacobsen, ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο το οποίο έχει επιφέρει πολλά παθολογικά προβλήματα στη ζωή του. Παρ’ όλη τη δυσμενή διάγνωσή του έχει άριστη συμπεριφορά μαθητή και κατακτά πολλά μέσω της αγάπης των συμμαθητών και των καθηγητών του.

«Καταφέρνει να έρχεται σχολείο και να εισπράττει αλλά και να δίνει τα μέγιστα με την αγνότητα και τη γενναιότητά του. Χωρίς συνοδό αυτό είναι αδύνατο και είναι ύβρις προς τον ανθρωπισμό και την ισότητα η εξαίρεσή του απ’ το εκπαιδευτικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλη η μαθητική κοινότητα, περισσότερο εμείς οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, που είμαστε με τον Γιώργο στην ίδια τάξη πολλά χρόνια, γνωρίζουμε τις ανάγκες του. Βρισκόμαστε δίπλα του. Τον στηρίζουμε με κάθε τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου

Αναφερόμενη στη συμβολική αποχή των μαθητών για το Γιώργο Καλαρύτη, η Διευθύντρια Γενικού Λυκείου, κα Αννίτα Λάκκα, δήλωσε ότι «για πρώτη φορά φέτος, ο μαθητής μας στερήθηκε το αυτονόητο για κάθε παιδί: το δικαίωμα στην πρόσβαση στο σχολείο. Παρότι απ’ την πλευρά της οικογένειας και της σχολικής μονάδας έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και υποβλήθηκαν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο μαθητής μας δεν αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου. Σε ένα σχολείο όπως το δικό μας, που υποστηρίζει τη συμπερίληψη με όλες του τις δυνάμεις, θεωρούμε αδιανόητο να αναγκαζόμαστε να κλείνουμε την πόρτα σε παιδιά που θέλουν όσο τίποτε άλλο και το δικαιούνται να είναι στο σχολείο. Ως σχολική κοινότητα δεν μπορούμε παρά να συμπαραστεκόμαστε στον Γιώργο και να υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημά του!»

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο κ. Βασίλης Αλεξόπουλος τόνισε ότι «είμαστε εδώ γιατί θεωρούμε άδικο μέχρι και σήμερα να μην έχει τοποθετηθεί ειδικό βοηθητικό προσωπικό για τον Γιώργο, πρώτη φορά σε όλη του τη σχολική πορεία! Οφείλουμε όλοι με ότι δύναμη διαθέτει ο καθένας να κινητοποιηθούμε ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα».

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο, ο οποίος ανέφερε πως από την πλευρά της δευτεροβάθμιας ζητήθηκε ξανά Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για το ΓΕΛ Βαρθολομιού, όμως πάλι δεν έστειλαν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι περιμένουν τους νέους πίνακες καθηγητών για να δουν αν θα εκπληρωθεί το αίτημά τους, αφού ζητήθηκε συνοδός για τρίτη φορά.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top