ΑΡΘΡΑ

Γεωργιόπουλος για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αρχ. Ολυμπία: «Ικανοποίηση αλλά κρατάμε και μικρό καλάθι»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Ικανοποιημένος από όσα άκουσα προφανώς είμαι. Αλλά αυτά μένει να επικυρωθούν και με πράξεις.»

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Την ικανοποίηση του για όσα άκουσε από το στόμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των Υπουργών για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο Δήμαρχος κ Γιώργος Γεωργιόπουλος μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα.

“Ικανοποιημένος από όσα άκουσα προφανώς είμαι. Αλλά αυτά μένει να επικυρωθούν και με πράξεις. Και το λέω αυτό όχι γιατί θέλω να δείχνω ότι έχω αμφιβολίες ότι δυσπιστώ, αλλά γιατί το παρελθόν έχει δείξει ότι πάρα πολλές εξαγγελίες που έχουν γίνει από την Ολυμπία, τουλάχιστον από τρεις πρωθυπουργούς ελάχιστα για να μην πω τίποτα από αυτά  έχει υλοποιηθεί.  Είχα την ευκαιρία αυτό να το πω και στον Πρωθυπουργό. Άρα κρατάμε μικρό καλάθι σε κάθε περίπτωση”, τόνισε ο κ Γεωργιόπουλος μεταξύ άλλων.

Άμεσες ανάγκες

“Όσον αφορά τις άμεσες ανάγκες δεν έχουμε πάρει πολλά χρήματα έως τώρα αλλά έχουμε αρχίσει με τους αρμόδιους Υπουργούς μία συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.  Με τον κ Τριαντόπουλος που έχει τις φυσικές καταστροφές, το κ Πέτσας που έχει την 055, μία ΣΑΕ που είναι για την πρόληψη αλλά και για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές. Με τον κ  Αμυράς που είναι για τα δάση,  γιατί μας  ενδιαφέρει και η δασοπροστασία αλλά και το τί θα κάνουμε τελικά με τις καμένες εκτάσεις. Επίσης με τον κ Στυλιανίδης από την Πολιτική Προστασία που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που θα δούμε τι θα κάνουμε  και πως θα προστατέψουμε το επόμενο διάστημα και το επόμενο καλοκαίρι την περιοχή μας και από τις πλημμύρες.

Μένει να υλοποιηθεί και να επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα . Μέσα στην επόμενη και την μεθεπόμενη εβδομάδα έχουν ήδη κλείσει τα πρώτα ραντεβού για να πάμε στην Αθήνα και να μιλήσουμε από κοντά στα Υπουργεία και με τους συνεργάτες των υπουργών και να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό το πακέτο μέτρων, το οποίο ο πρωθυπουργός το ονόμασε με τον ίδιο τρόπο που έχει ονομάσει και έχει καταρτίσει το πρόγραμμα ανασυγκρότησης και αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας και αυτό μας χαροποιεί. Μένει αυτό να το δούμε να χρηματοδοτείται και στη συνέχεια να υλοποιείται”, τόνισε ο κ Γεωργιόπουλος

Τεχνική Βοήθεια και ΟΧΕ

Για το θέμα της τεχνικής βοήθειας και της ΟΧΕ ο κ Γεωργιόπουλος μεταξύ άλλων επεσήμανε:

“Ζητήσαμε και μία τεχνική βοήθεια γιατί έχουμε ολιγάριθμη τεχνική υπηρεσία και δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά με δύο τρεις μηχανικούς. Από τον κ Πέτσα μας δηλώθηκε ρητά ότι αυτή την βοήθεια θα την έχουμε. Από εκεί και πέρα να δούμε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης που θα έχει χρόνο μπροστά του για να υλοποιηθεί. Δεν θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες αλλά στις ποιο μεσοπρόθεσμες και θα χρηματοδοτηθεί από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΕΣΠΑ) που ήδη στην Ολυμπία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο από  ότι σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στρατηγική ανάπλαση

Αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και στο θέμα της  στρατηγικής ανάπλασης. “Έτσι την ονομάζουμε τώρα, δεν έχει την ονομασία αθλητικό κέντρο γιατί μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα πράγματα ή να καταλήξει σε άλλα πράγματα. Όπως είπε ο κ Σκέρτσος τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε στην Αθήνα για να εντάξει την πρόταση μας για μία στρατηγική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής,  που θα περιλαμβάνει μέσα και τα 120 στρέμματα και το Ξένιο Ζευς και την ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας στο Ταμείο που υπάρχει για να ωριμάζει μελετητικά αλλά και να υλοποιεί μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις”, επεσήμανε ο κ Γεωργιόπουλος

“Είναι το πρώτο βήμα της Ολυμπίας σε αυτό που λέγεται ψηφιακό άλμα της χώρας. Ειλικρινά μιλάω δεν περίμενα ότι από το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα όλη τη μέρα αυτή η εφαρμογή στην Αρχαία Ολυμπία θα είχε τέτοια παγκόσμια απήχηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιστότοπος σε όλο το κόσμο, site σε όλο το κόσμο, εφημερίδα σε όλο το κόσμο που να μην περιλαμβάνει σήμερα αυτή την ψηφιακή εφαρμογή που έχει τη δυνατότητα κάθε επισκέπτης της Ολυμπίας αλλά και από μακριά και από την άλλη άκρη του πλανήτη να παρακολουθεί αυτή τη διαδραστική εφαρμογή, που αναδεικνύει ταυτόχρονα τη φυσική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας και ταυτόχρονα το μεγαλείο του τόπου όπως ήταν στην ακμή του. Είναι παρα πολύ σπουδαίο να βλέπει κανείς σήμερα ότι στην Times Square,  σε αυτή τη γνωστή πλατεία της Νέας Υόρκης από τις ψηφιακές οθόνες απο το λεγόμενο κύβο όπου εκεί πέφτουν οι μεγαλύτερες διαφημίσεις στο πλανήτη να διαφημίζεται η Ολυμπία επί αρκετά δευτερόλεπτα θα έλεγα. Και αυτό να επαναλαμβάνεται όλη την ημέρα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στις επόμενες”, επεσήμανε ο κ Γεωργιόπουλος αναφερόμενος στην επένδυση της Microsoft  στην Αρχ Ολυμπία.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top