ΑΡΘΡΑ

Δήμος Πύργου: Προκαταρκτική μελέτη για κέντρο φιλοξενίας φοιτητών στον Πύργο

Αποδοχή και στήριξη στην επικαιροποιημένη πρόταση – μελέτη Παναγιωτόπουλου για Σχολή Πολιτισμικών Σπουδώνhttps://9ac29d4feb0b25a73dfaac408f12077b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Συνάντηση με τον Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Πατρών στον Πύργο (καθώς και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος) Γιώργο Παναγιωτόπουλο, είχε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Με κύριο θέμα τη στήριξη του Δήμου Πύργου στην λεπτομερή πρόταση – μελέτη που έχει ήδη καταθέσει ο κ. Παναγιωτόπουλος για την ίδρυση Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών στον Πύργο Ηλείας ως μέρος του Πανεπιστημίου Πατρών. Και την οποία επικαιροποίησε κι εμπλούτισε πρόσφατα, ενώ μεταξύ άλλων έχει στείλει ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος προ μηνόςστην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και στον Υφυπουργό κ. Συρίγο.

Επίσης συζητήθηκε η προκαταρκτική μελέτη που ήδη υπάρχει και η οποία αφορά την ανάπτυξη περαιτέρω υποδομών (κέντρου φιλοξενίας φοιτητών) στον Πύργο, προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εξετάστηκε η άμεση προοπτική υπογραφής προγραμματικής σύμβασης ώστε ο Δήμος Πύργου να στηρίξει διοικητικά το Πανεπιστήμιο στον Πύργο.

Να σημειωθεί πως αυτή την επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη πρόσφατα, πρόταση – μελέτη απέστειλε πλέον και ο Δήμος Πύργου (επίσης προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και προς τον Υφυπουργό κ. Συρίγο), ως μια ακόμα ένδειξη της αποδοχής και στήριξης αυτής.

Η πρόταση αυτή υπενθυμίζεται, ήδη στην αρχική της μορφή έχει υιοθετηθεί από τους φορείς της πόλης σε προηγούμενη ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύργου, όπου την είχε παρουσιάσει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Επίσης απεστάλη ήδη στην κ. Κεραμέως και στον κ. Συρίγο κι η προκαταρκτική μελέτη για την ανάπτυξη περαιτέρω υποδομών (και ειδικότερα κέντρου φιλοξενίας φοιτητών)στον Πύργο.

Κι ακόμα, προς τους ανωτέρω διαβάστηκε ήδη εγγράφως από τον κ. Αντωνακόπουλο με σχετική επιστολή του η άμεση προοπτική για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πατρών και αντικείμενο τη διοικητική στήριξη του στον Πύργο από τον Δήμο.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top