Δε θα παραστεί ο Μ. Μπαλαούρας στην 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

23 Ιουλίου 2021 – 13:10Ο Μ. Μπαλαούρας ήταν από τους πρωταγωνιστές του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος.

Ρωτήσαμε τον Μάκη Μπαλαούρα αν θα παραστεί στη σημερινή εκδήλωση που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Δεν υποβιβάζω τη σημαντική εκδήλωση που μας επαναφέρει σε διδάγματα αυτοθυσίας για τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας και Δημοκρατίας. Δεύτερη φορά που δε θα παραστώ, την πρώτη όταν έσπασα το πόδι μου με τη μηχανή μου. Με τη καραντίνα έμεινα αναγκαστικά μακριά από την Ηλεία και τους πολίτες της, τώρα προτιμώ να κερδίσω το χαμένο χρόνο…Λυπάμαι που δε θα συναντήσω αγαπημένους φίλους και συντρόφους μου, από διάφορους πολιτικούς χώρους».

Ο Μ. Μπαλαούρας, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, από τους πρωταγωνιστές του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος, συνελήφθη πολλές φορές από τη Γενική Ασφάλεια της Χούντας, παραπέμφθηκε στη γνωστή «Δίκη των 11», ο μοναδικός που εμφανίστηκε στη δικτατορία με έντονα τα σημάδια βασανισμού του, καταδικάστηκε, στρατεύτηκε και μετά τη κατάληψη του Πολυτεχνείου, συνελήφθη από την ΕΣΑ και βασανίστηκε άγρια.

Εφημερίδα Πατρίς