ΑΡΘΡΑ

Διαμαρτυρία από το Σύλλογο Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας: «Θέλουμε Νοσοκομείο ανοιχτό και όχι διαμετακομιστικό κέντρο!»

Συντάκτρια:Κική Κολοβέρου

-Απέδωσαν ευθύνες στην αν. Διοικήτρια για το τέλμα της νοσηλευτικής μονάδας και ζήτησαν την παραίτηση της
-Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα στην 6η ΥΠΕ

Δυναμική κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, για την τελματώδη κατάσταση που έχει περιέλθει η Νοσηλευτική Μονάδα εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεση τους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πύλη της Νοσηλευτικής Μονάδας, όπου και ανάρτησαν πανό με τα αιτήματα τους, δήλωσαν δια μέσω του προέδρου τους Σωκράτη Σωτηρόπουλου ότι δε θα επιτρέψουν τη συνέχιση του «πειράματος» που θέλει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο ασθενών βάσει του σχεδίου του Πρωθυπουργού για την ενοποίηση του υγειονομικού χάρτη και τη δημιουργία του νέου ΕΣΥ ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως είναι αντίθετοι στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αν και ως σωματείο θα συμβάλουν στην ενθάρρυνση και προτροπή των εργαζομένων να εμβολιαστεί. «Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος που θα στερηθεί την εργασία του ή το μισθό του με το πρόσχημα που προβάλλει η κυβέρνηση, της μη συμμετοχής του στον εμβολιασμό» είπε.

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του στον αγώνα τον εργαζομένων και μάλιστα δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις για τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων του Νοσοκομείου από τη δημοτική αρχή. Οι εργαζόμενοι του ζήτησαν την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας τονίζοντας ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι θέμα που αφορά όλη την τοπική κοινωνία υπενθυμίζοντας τη σωτήρια επέμβαση των γιατρών της ΝΜ στα δυο πρόσφατα σοβαρά περιστατικά που εμφανίστηκαν στα ΤΕΠ.

«Παραιτηθείτε!»

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της αν. Διοικήτριας Ειρήνης Αγγελάκου στην οποία και εκθέσαν όλα τα προβλήματα, ζητώντας της να παραιτηθεί δεδομένου ότι το Νοσοκομείο έχει τελματώσει. «Ζητήσαμε την παραίτηση της ως μέτρο πίεσης για την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ενημερώνοντας την πως θα πράξουμε το ίδιο. Η απάντηση που λάβαμε όμως ήταν ότι αν θέλουμε εμείς ας παραιτηθούμε η ίδια δε θα το πράξει καθώς είναι υπερήφανη για το έργο της! Ας κρίνει ο λαός της Αμαλιάδας, για πιο έργο είναι περήφανη» επισήμανε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Η επόμενη κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στην 6η ΥΠΕ καθώς θα συμμετέχει στην διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί από διάφορα Σωματεία της Δυτικής Ελλάδας για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΝΜ Αμαλιάδας απαιτεί:

  • Να καλυφθεί το σύνολο των εφημεριών του χειρουργικού τομέα με άμεση επιστροφή των μετακινημένων ιατρών πίσω.
  • Να καλυφθεί άμεσα το νοσοκομείο με επιστροφή του παθολόγου, να βρεθεί λύση για το κενό του καρδιολόγου που συνταξιοδοτήθηκε και να πάψει η Διοίκηση και η ΥΠΕ να κρύβονται πίσω από το επιχείρημα «δεν υπάρχουν γιατροί»
  • Να επιστρέψει άμεσα το νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό που έχει μετακινηθεί και να στελεχώσουν τα τμήματα που εξαφάνισαν.

Εφημερίδα Πρωινή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top