ΑΡΘΡΑ

Διονύσης Καλαματιανός: Μια από τα ίδια ο κ. Πρωθυπουργός για το «Πάτρα-Πύργος»

Για ακόμη μια φορά από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός υπήρξε λαλίστατος και πολλά υποσχόμενος σε ότι αφορά έργα υποδομών στη χώρα. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ασχοληθεί και με τον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος», λέγοντας πως περιμένει πολύ σύντομα την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. και «αναμένει τα μηχανήματα να πάρουν μπροστά πολύ γρήγορα».

Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι η κατασκευή του δρόμου είχε ξεκινήσει και ότι τα μηχανήματα είχαν πάρει «μπροστά». Όσο και να προσπαθεί να το κρύψει, δεν μπορεί να ξεγελά τους πολίτες της Ηλείας. Από την ανάληψη, όμως, της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019, ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής και η Κυβέρνηση συνολικά, «φρόντισαν» να υπονομεύσουν το έργο. Για να φτάσουμε τον Μάρτιο του 2020, όταν ο αρμόδιος Υπουργός σταμάτησε την κατασκευή του, ακυρώνοντας μονομερώς τις υφιστάμενες εργολαβίες.

Έκτοτε, το έργο έχει μπει σε τεράστιες περιπέτειες, με τον ίδιο τον κ. Καραμανλή, αλλά και άλλα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης να προσφεύγουν στην προσφιλή τους τακτική, αυτή της αοριστολογίας, της παραπληροφόρησης, της ανέξοδης ελπίδας και της παραπλάνησης, προκειμένου να διαφύγουν των τεράστιων και αποκλειστικών ευθυνών τους για τη τελμάτωση του «Πάτρα-Πύργος».

Οι ίδιες οι εξελίξεις, όμως, τους διαψεύδουν συνεχώς και αποκαλύπτουν την πραγματική αλήθεια.

Δεν πάει πολύ καιρός από τότε που ο Υπουργός Υποδομών δήλωνε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είχαμε σοβαρές εξελίξεις για την πορεία του έργου.

Όμως και αυτό το εξάμηνο πέρασε, δίχως την παραμικρή ουσιαστική εξέλιξη που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο.

Ποιος Ηλείος μπορεί να ξεχάσει ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δήλωνε ότι θα λειτουργήσουν ξανά τα εργοτάξια μέσα στο 2020; Ποιος μπορεί να ξεχάσει δηλώσεις του, ότι το έργο  θα έχει περατωθεί μέχρι το 2023;

Ποιος Ηλείος μπορεί να ξεχάσει ότι, προεκλογικά, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Ηλεία δήλωνε πως το έργο αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνησή του; Τώρα, για άλλη μια φορά προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια και επιδίδεται ξανά σε εμπόριο ελπίδας για το «Πάτρα-Πύργος». Για ακόμη μια φορά γενικά και αόριστα, δίχως συγκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Έκθετος ο Πρωθυπουργός, έκθετος ο Υπουργός, έκθετο και το κυβερνών κόμμα συνολικά.

Και όσο το «ελπιδοφόρο» κυβερνητικό πλάνο για το πολύπαθο έργο καθυστερεί, η Κυβέρνηση καταφεύγει σε λασπολογίες, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά. Και μετά, ξανά ελπίδα.

Οι απέλπιδες προσπάθειες, λοιπόν, της Κυβέρνησης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πέφτουν συνεχώς στο κενό. Ακόμα και ο πλέον καλόπιστος πολίτης δεν πείθεται από τις παλινωδίες και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για αυτό το ζωτικής σημασίας έργο. Δεν μπορεί κανείς να λάβει σοβαρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για άμεση επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του «Πάτρα-Πύργος», εφόσον οι ίδιοι τις σταμάτησαν, χωρίς να σκεφτούν σε ποια διακινδύνευση το βάζουν.

Συμπληρώθηκαν, ήδη, δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Μέσα σε αυτά, το μόνο που έχει να επιδείξει το κυβερνών κόμμα είναι καταστροφικές επιλογές και στο κρίσιμο ζήτημα των υποδομών της Ηλείας. Όχι μόνο δεν προχωράει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών υποδομών και έργων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ασφάλεια και την αναπτυξιακή προοπτική του νομού, αλλά ξηλώνει και αποδομεί ήδη δρομολογούμενα και κατασκευαζόμενα έργα. Ύστερα, σπεύδει να εμπαίξει τις Ηλείες και τους Ηλείους, προσφέροντας απλόχερα «ελπίδα» ή ανυπόστατες συκοφαντίες, κατά το δοκούν. Την ίδια στιγμή, οι επιζήμιες πολιτικές του έχουν απαξιώσει το νομό και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον του. Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν και να συκοφαντούν άλλο. Οι πολίτες της Ηλείας ενημερώνονται, κρίνουν και θα απαντήσουν.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top