ΑΡΘΡΑ

«Δυσβάστακτο το κόστος για τα rapid tests» – Πως αντιδρούν οι Ηλείοι στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Αυστηροί θα είναι οι περιορισμοί.

Αυστηροί θα είναι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, που τίθενται σε ισχύ από σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα με κόστος δέκα ευρώ που θα καλύπτεται από τους ίδιους.

Επίσης, από τις 13 Σεπτεμβρίου είναι πλέον υποχρεωτικά τα δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Για τους φοιτητές απαιτούνται δύο εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του φοιτητή, δέκα ευρώ/τεσ

Τα συγκεκριμένα μέτρα φαίνεται πως έχουν προκαλέσει την αντίδραση των πολιτών, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που διαφωνούν με το γεγονός ότι ένας μέρος του μισθού των εργαζομένων θα καταλήγει σε rapid test.

Με δήλωση της στην εφ. «Πατρίς», οι πολίτες τόνισαν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους είναι εκβιαστικά και ότι τα rapid tests θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι δωρεάν.

Ασπασία Τριβιζά

«Εγώ δεν εργάζομαι και κάνω το τεστ για προληπτικούς λόγος. Όμως δεν είναι σωστό ο κόσμος να πληρώνει τα rapid tests. Οι καιροί είναι δύσκολοι και ειδικά οι οικογένειες θα επιβαρυνθούν οικονομικά ακόμα περισσότερο. Πρέπει να δώσουν ακόμα λίγο περιθώριο και να επιτρέψουν και στους ανεμβολίαστους τα δωρεάν rapid tests.»

Νέλη Παρασκευοπούλου

«Πρέπει να δοθεί παράταση για τους ανεμβολίαστους. Θεωρώ εκβιαστικά τα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία αποτελούν μονόδρομο για τους εργαζόμενους. Δουλεύω για να πληρώνω 150 ευρώ το μήνα από το μισθό μου γιατί δε θέλω να εμβολιαστώ. Θα συνεχίσω να κάνω rapid test και αναγκαστικά θα τα πληρώνω. Δε μπορώ να κάνω αλλιώς.»

Φώτης Λουκόπουλος

«Δε συμφωνώ με την πληρωμή των rapid tests, γιατί αν κάποιος που δουλεύει όλη την εβδομάδα πρέπει να πληρώνει 40 ευρώ είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Πιστεύω πρέπει να δοθεί παράταση τουλάχιστον δύο μηνών για δωρεάν rapid tests.»

Μαριάννα Παφιώλη

«Το κράτος θα πρέπει να δείχνει μέριμνα και για αυτούς που δε θέλουν να κάνουν το εμβόλιο καθώς σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εμβολιαστούμε. Το κράτος θα πρέπει να τα παρέχει δωρεάν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Εγώ θα συνεχίσω αναγκαστικά να κάνω rapid tests, γιατί αλλιώς δε θα μπορώ να πηγαίνω στην εργασία μου. Ειδικά για τους φοιτητές και για τα άτομα που κάνουν την πρακτική τους άσκηση, τα οποία παίρνουν πολύ λίγα χρήματα, είναι άδικο να πληρώνουν τα τεστ γιατί θα πρέπει να δίνουν ένα μεγάλο ποσοστό από τα μισθό τους.»

Λευτέρης Πλέσσας

«Το rapid tests πρέπει να είναι μέσα τις παροχές της υγείας για τις οποίες πληρώνουμε. Πρέπει να καταργηθεί αυτό το μέτρο. Είναι ένα εξοντωτικό μέτρο, κυρίως για τους εργαζόμενους οι οποίοι παίρνουν μισθούς πείνας αυτή τη στιγμή και πιστεύω οι περισσότεροι δε θα αντέξουν το κόστος και μπορεί να σταματήσουν να δουλεύουν.»

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top