ΑΡΘΡΑ

Δύο Ηλείοι καθηγητές στην λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο!

Ο Ζαχαρίας Φροντιστής και ο Μάρκος Τσίπουρας

Τα ονόματα δύο Ηλείων καθηγητών συγκαταλέγονται στην λίστα των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο. Πρόκειται για τον Ζαχαρία Φροντιστή από τον Πύργο και τον Μάρκο Τσίπουρα από την Κάτω Παναγιά Κυλλήνης. Και οι δύο είναι μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η λίστα “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators” η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University, κατατάσσει σε παγκόσμια κλίμακα τους επιστήμονες όλων των επιστημονικών πεδίων λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους εντός του 2019.

Σε αυτή περιλαμβάνονται 100.000 επιστήμονες, διακεκριμένοι σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων στην επιστημονική υποπεριοχή στην οποία εξειδικεύονται.

Η καινοτομία της μελέτης αυτής είναι ότι οι βιβλιομετρικοί δείκτες που αξιολογούνται δεν περιλαμβάνουν μόνο τις συνολικές αναφορές και τον δείκτη h-index των επιστημόνων σύμφωνα με τη βιβλιογραφική βάση δεδομένων Scopus, αλλά και παραμέτρους όπως η σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής και της θέσης του συγγραφέα στις δημοσιεύσεις.

Οι έξι που ξεχωρίζουν

Έξι μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από διάφορες επιστημονικές περιοχές, συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών: η Γούλα Μαρία (Τμ. Χημικών Μηχανικών-Φυσικοχημεία/ Ενέργεια), η Καλογηράτου Ζαχαρούλα (Τμ. Μαθηματικών-Υπολογιστικά Μαθηματικά/ Γενική Φυσική, ο Κορονέος Χριστόφορος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών-Περιβαλλοντικές Επιστήμες /Ενέργεια) ο Πηλαβάκης Πέτρος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών-Μηχανολογία, Μεταφορές/Ενέργεια), ο Τσίπουρας Μάρκος (Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών-Βιοιατρική Μηχανική/Υπολογιστική Ιατρική) και ο Φροντιστής Ζαχαρίας (Τμ. Χημικών Μηχανικών -Περιβαλλοντικές Επιστήμες /Ενέργεια).

Η λίστα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει επίσης την κατάταξη των επιστημόνων με βάση τον αντίκτυπο των δημοσιεύσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Στην κατάταξη αυτή περιλαμβάνονται τρία μέλη του διδακτικού προσωπικού: ο
Θεοδουλίδης Θεόδωρος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών -Γενική Φυσική/Εφαρμοσμένη Φυσική), ο Κορονέος Χριστόφορος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών -Περιβαλλοντικές Επιστήμες / Ενέργεια) και ο Πηλαβάκης Πέτρος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών -Μηχανολογία, Μεταφορές/Ενέργεια)

«Οι σπουδαίες αυτές διακρίσεις αντανακλούν την υψηλού επιπέδου και διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να βαδίσουμε στο μέλλον με αισιοδοξία και προσήλωση σε στόχους υψηλούς», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΔΜ.

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top