ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δ. Τζανακόπουλος: Κανένας ανασχηματισμός δεν θα βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το πολιτικό του αδιέξοδο

Συνέντευξη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr (Βασίλης Σκουρής)

«Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το πολιτικό αδιέξοδο», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

«O κ. Μητσοτάκης βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με τις πολιτικές του επιλογές αλλά και αντιμέτωπος με μια ολοένα και διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που φτάνει στα όρια της αγανάκτησης», σημειώνει. «Αν κρίνουμε από τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της κυβέρνησης, την απόλυτη αποτυχία της στην διαχείριση της πανδημίας, την ταξική πολιτική που εφαρμόζει στην οικονομία αλλά και την κατάρρευση του επιτελικού κράτους κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές η φθορά της κυβέρνησης είναι μάλλον αναντίστρεπτη», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Προσθέτει μάλιστα ότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, «πολιτική κοινωνικής αναισθησίας και κανιβαλισμού της πλειοψηφίας στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία», συνοδεύεται από «μια αυτοκρατορική, λουδοβίκεια υπεροψία και αλαζονεία που είναι εξοργιστική για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών».

Στον αντίποδα, «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ορθώς επιλέξει μια στάση συνέπειας, μαχητικής, δομικής και προγραμματικής αντιπολίτευσης με κύριο μέλημα όχι μόνο την επισήμανση των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και την ανάδειξη μιας συνολικής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης για την κοινωνική πλειοψηφία», επισημαίνει. Κεντρικός στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, είναι «να επιμείνει στο εναλλακτικό ριζοσπαστικό πολιτικό του σχέδιο για την ανάταξη κοινωνίας και οικονομίας και να διαμορφώσει μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία και την συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης όποτε και αν γίνουν εκλογές».

Σημειώνει, ακόμα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υλοποιεί ένα πολιτικό σχέδιο για τη διεύρυνση και την ανασυγκρότησή του από τον Ιούλιο του 2019». «Και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία, το σχέδιο και η στρατηγική αυτή επιλογή αποδίδει καρπούς. Όχι μόνο στο επίπεδο των κομματικών οργανώσεων και των εγγεγραμμένων μελών μας που έχουν υπερδιπλασιαστεί αλλά και στο επίπεδο των κοινωνικών φορέων, των μαζικών χώρων και των κοινωνικών εκπροσωπήσεων», υπογραμμίζει.

Τέλος, αναφερθείς στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος, τονίζει ότι «θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει αυτή τη δουλειά αλλά και τα διδάγματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα προηγούμενα χρόνια με στόχο να κλιμακώσουμε την αντιπαράθεση με την ΝΔ και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές και ιδεοληψίες του Κ. Μητσοτάκη». Το συνέδριο χρειάζεται να δώσει «μια νέα πνοή στον αγώνα για την διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής πλειοψηφίας».

«Στόχος είναι η καθαρή νίκη στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν», καταλήγει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ολόκληρη η συνέντευξη βρίσκεται στο σύνδεσμο:
https://www.ieidiseis.gr/politiki/107334/dimitris-tzanakopoulos-sto-ieidiseis-kanenas-anasximatismos-den-borei-na-vgalei-ton-mitsotaki-apo-to-politiko-adieksodo

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top