ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δ. Τζανακόπουλος: Το κυβερνητικό δόγμα περί αυτορρύθμισης της αγοράς κατέρρευσε μέσα στα καρτέλ – Ανίκανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

Συνέντευξη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» (Γιώργος Παπαδάκης)

Για κατάρρευση του κυβερνητικού δόγματος περί αυτορρύθμισης της αγοράς μέσα στην κυριαρχία των καρτέλ και για παντελή ανικανότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσουν το νέο εκρηκτικό κύμα ακρίβειας, έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με το Γιώργο Παπαδάκη.

«Ήδη από το Μάιο είχαμε επισημάνει το πρόβλημα της ακρίβειας», σημείωσε, «όταν υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις ότι πάμε σε κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, με πρώτο και κύριο πρόβλημα την αγορά ενέργειας».«Η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ και γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες από την πλευρά της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

«Η εκτόξευση της τιμής στο ρεύμα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με τις υποτιθέμενες “μεταρρυθμίσεις” του κ. Χατζηδάκη όταν ήταν αρμόδιος υπουργός –προτού αναλάβει να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις σε ένα άλλο υπουργείο…», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Μιλώ για το χρηματιστήριο ενέργειας, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε η δήθεν “εξυγίανση” της ΔΕΗ, μιλώ για τα goldenboys που τοποθέτησε εκεί ο κ. Χατζηδάκης, τα οποία αφού αύξησαν τους μισθούς τους στη συνέχεια προχώρησαν σε πολιτική αύξησης της τιμής του ρεύματος», εξήγησε και πρόσθεσε: «κι όλα αυτά τη στιγμή που την περίοδο ’15-’19 είχαμε καταφέρει η ΔΕΗ να βρίσκεται σε κατάσταση βιωσιμότητας και η τιμή του ρεύματος να μην αυξάνεται».

«Οι ανατιμήσεις προϊόντων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ανέφερε ότι «χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές τις οποίες οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος,δεν είναι ικανοί να υλοποιήσουν».«Τα αντίμετρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι αποτελεσματικά, διότι στην κυβέρνηση της ΝΔ κυριαρχεί η άποψη ότι η αγορά με κάποιον τρόπο θα αυτορυθμιστεί. Αυτή η αυτορρύθμιση έχει καταλήξει στα καρτέλ, τα οποία δεν καταπολεμά ούτε η κυβέρνηση ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού –που η κυβέρνηση διόρισε- και καταλήγουμε τη νύφη να την πληρώνει η κοινωνική πλειοψηφία», επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όσον αφορά την πανδημία, υπογράμμισε ότι «τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία από την κυβέρνηση –όπως και πέρσι». «Βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος, με το ΕΣΥ να βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση και την κυβέρνηση να κάνει κινήσεις που ανοίγουν πεδία κερδοφορίας για τους ιδιώτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο», σημείωσε. «Ταυτόχρονα η οικονομία δεν πηγαίνει καλά, υπάρχει η ακρίβεια και οι μισθοί είναι καθηλωμένοι», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Με βάση όλα αυτά, αντικειμενικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο», διεμήνυσε.«Όσο περνά ο καιρός τα αδιέξοδα θα συσσωρεύονται για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη, η κοινωνική δυσαρέσκεια θα διογκώνεται», επισήμανε, καταλήγοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για εκλογικούς αιφνιδιασμούς».​

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top