ΑΡΘΡΑ

Εμπορικοί σύλλογοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Λεχαινών: Η ισχύς εν τη ενώσει

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Ο απολογισμός της έκθεσης βιβλίου και τέχνης.

Με γνώμονα την κοινή αγάπη για τον τόπο τους και τις κοινές προσδοκίες για την ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή, έπειτα από  πρωτοβουλία των προέδρων τους, οι εμπορικοί σύλλογοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Λεχαινών ένωσαν τις δυνάμεις και διοργάνωσαν από κοινού δύο τριήμερα πολιτισμού προσφέροντας στους συμπολίτες ένα καλοκαίρι αφιερωμένο στο βιβλίο και την τέχνη.

Η αρχή έγινε στα Λεχαινά, όπου στις 16-17-18 Ιουλίου διοργανώθηκε μια άκρως επιτυχημένη έκθεση βιβλίου στην κεντρική πλατεία των Λεχαινών. Στην έκθεση  συμμετείχαν και επαγγελματίες βιβλιοπώλες με τα δικά τους περίπτερα. Ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για το αναγνωστικό κοινό να δει, να διαβάσει και να αγοράσει νέα βιβλία, αλλά και μια ευκαιρία για πολλούς να ξεκινήσουν με αυτό τον τρόπο την ανάγνωση βιβλίων.

Την πολιτιστική… σκυτάλη πήρε η Ανδραβίδα, όπου στην κεντρική πλατεία διοργανώθηκε μια έκθεση τέχνης το τριήμερο 23-24-25 Ιουλίου. Η έκθεση φιλοξένησε όμορφες χειροποίητες δημιουργίες, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο  μια δημιουργική κοινή δράση των δυο συλλόγων.

Στην εφ. «Πατρίς» μίλησαν οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Λεχαινών, κ.κ Γιάννης Γυχτοχρήστος και Παναγιώτης Καρκαβίτσας, για τη συμβολική συνεργασία αι το όραμα τους για τις επόμενες δραστηριότητες.

«Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μια πολιτιστική επανάσταση. Πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου και στις δύο εκδηλώσεις πολιτισμού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν, με όλα τα μέσα ώστε να καταφέρουμε να διοργανώσουμε από κοινού αυτές τις εκδηλώσεις, μαζί με τον εμπορικό σύλλογο Λεχαινών. Ευχαριστώ και τον κόσμο που αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας αυτή και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση από κοινού. Θα ήθελα να πω και ένα  μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στον Παναγιώτη Καρκαβίτσα, πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Λεχαινών. Η έκθεση τέχνης που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας, ήταν άκρως επιτυχημένη. Με αφορμή αυτό ο τριήμερο, ο κόσμος βγήκε, κυκλοφόρησε στα μαγαζιά και στην πλατεία και έτσι βγήκαμε όλοι κερδισμένοι, γιατί είναι αλήθεια ότι αυτές οι πρωτοβουλίες μας βοηθούν να ξεφεύγουμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Επιπλέον ο χώρος της έκθεσης ( σ.σ κεντρική πλατεία Ανδραβίδας), βοήθησε πολύ στο να τηρηθούν τα μέτρα κατά την πανδημίας. Ελπίζω η πρωτοβουλία μας, να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, και με το πέρασμα των χρόνων να καθιερωθεί ως θεσμός για τον τόπο μας», δήλωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννης Γυφτοχρήστος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λεχαινών, κ. Παναγιώτης Καρκαβίτσας δήλωσε τα εξής: «Πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου και στις δύο εκδηλώσεις πολιτισμού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τον ευχαριστούμε για αυτό. Μέσα από την έκθεση βιβλίου και την έκθεση τέχνης καταφέραμε να διαφημίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή μας αλλά και τον πολιτισμό. Πολλοί επαγγελματίες και ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με τον κλάδο της τέχνης, στο τέλος βγήκαν κερδισμένοι. Σίγουρα υπάρχουν σκέψεις και για τον επόμενο χρόνο αλλά και νωρίτερα. Μην ξεχνάμε ότι προηγούνται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, και θα είναι μια καλή ευκαιρία να διοργανώσουμε κάτι παρόμοιο και πιο εξελιγμένο, αν το επιτρέψουν φυσικά οι υγειονομικές συνθήκες».

Η απόφαση πίσω από τη συνεργασία

Σύμφωνα με τους προέδρους των δύο εμπορικών συλλόγων, τα νέα συμβούλια των συλλόγων και οι νέες αντιλήψεις των ανθρώπων που τα αποτελούν, οδήγησαν στην απόφαση για τη συνεργασία και τη διοργάνωση του κοινού φεστιβάλ τέχνης.

«Μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα πάμε μπροστά τον τόπο μας. Και όπως αποδείχθηκε από τη συμμετοχή του κόσμου, δικαιωθήκαμε πανηγυρικά», τόνισαν από κοινού οι κ.κ Γιάννης Γυφτοχρήστος και Παναγιώτης Καρκαβίτσας.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top