ΟΜ ΗΛΙΔΑΣ

Επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού στην Ηλεία

Την ώρα που η υγειονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και το καθημερινό κόστος σε ανθρώπινες ζωές έχει φέρει τη χώρα μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια του Υπουργού Υγείας σπεύδει ανεύθυνα να κηρύξει τη «λήξη» της πανδημίας και να δρομολογήσει το νεοφιλελεύθερο πολιτικό σχέδιο της που δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ξεκινώντας από το άνοιγμα του ΕΣΥ στους επιχειρηματίες υγείας μέσω των ΣΔΙΤ, την αλλαγή νομικού καθεστώτος των δημόσιων νοσοκομείων (ΝΠΙΔ) για να έχουν την αναγκαία «ευελιξία» για την «αγοραία μετάλλαξη» τους και, φυσικά, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών που ισχύουν από τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ (Ν.1397/1983).

Στην πολύπαθη Ηλεία η υγειονομική κατρακύλα δεν έχει σταματημό. Το Νοσοκομείο-ΚΥ Κρεστένων παύει να εφημερεύει και ουσιαστικά κλείνει, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει απαξιωθεί σε ιατρείο πρώτων βοηθειών και διακομιστικό κέντρο προς άλλες δομές και το Νοσοκομείο Πύργου υπολειτουργεί λόγω της υποστελέχωσης βασικών μονάδων του όπως η Παθολογική κλινική, η ΜΕΘ, το ΤΕΠ.

Την ώρα που οι πολίτες της Ηλείας και όλης της χώρας βιώνουν στην καθημερινότητά τους την υποβάθμιση των παροχών δημόσιας περίθαλψης, η ανάγκη για ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας που παρουσιάζει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η απάντηση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών θα περιοδεύσει στην Ηλεία τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το εξής:

10:00 π.μ. στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων

11:00 π.μ. στο Νοσοκομείο Πύργου

1:00 μ.μ. στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

2:30 μ.μ. συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ο.Μ. Ήλιδας.

Η επίσκεψη στην Ηλεία του Ανδρέα Ξανθού θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση:

” Η πανδημία και η πρόκληση ενός νέου Δημόσιου Συστήματος Υγείας”

στις 7:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. του δήμου Ήλιδας

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηλείας