Επίσκεψη Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη στην Ηλεία – «Stand by για εκλογές»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΒΙΑΣ

Έδωσε το παρών στα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Γαστούνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποσχέθηκε πως θα είναι παρών στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά. Αυτό συμβαίνει και με την παρουσία μας στη Γαστούνη». Τα παραπάνω λόγια του Τομεάρχη  Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (και βουλευτής Β’ τομέα Αθηνών), Κώστα Ζαχαριάδη χαρακτήρισαν τη χθεσινή πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ηλεία.

Καλεσμένος από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Ηλεία, ο κ. Ζαχαριάδης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τη Γαστούνη όπου έδωσε το παρών στα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην πόλη, στέλνοντας το μήνυμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών, τα μεταφέρει στο Κοινοβούλιο και τα μετουσιώνει σε πολιτικό πρόγραμμα.

Τον κ. Ζαχαριάδη συνόδευε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, ο πρ. γεν. γραμματέας στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο Συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, οι πρ. βουλευτές Μάκης Μπαλαούρας , Έφη Γεωργοπούλου  και ο Γιώργος Κ. Παναγιωτόπουλος Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Προγράμματος και ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ.ά..

Στο δημαρχείο…

Αρχικά ο κ. Ζαχαριάδης επισκέφθηκε το δημαρχείο Πηνειού όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος τονίζοντας ότι «Νιώθουμε χαρά και ταυτόχρονα ικανοποίηση για την παρουσία σας στη Γαστούνη και το δήμο Πηνειού διότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνωρίζει τις προσπάθειες των αυτοδιοικητικών. Έχουμε τη διάθεση για συνεργασία προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα των δημοτών μας».

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «Ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γι` αυτό το λόγο μαζί μου βρίσκεται και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης που επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μια αυτοδιοίκηση που δοκιμάζεται ιδιαίτερα και λόγω της πανδημίας και με τεράστιο βάρος να πέφτει επάνω τους μέσω μιας σειράς αρκετών ζητημάτων ανάμεσα τους και κάποια που υπερβαίνουν τις δυνατότητες τους».

Εχθρική για την Ηλεία η στάση της Κυβέρνησης

Στη συνέχεια ο κ. Ζαχαριάδης κατευθύνθηκε στα νέα γραφεία της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πηνειού (επί της οδού Σισίνη 57) όπου –σε κλίμα ενθουσιασμού- παρόντων δεκάδων μελών, υποστηρικτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων.

Σε δήλωση του στο χώρο των νέων γραφείων τόνισε πως «Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να παραβρεθώ στα εγκαίνια του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Γαστούνη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε, να υπάρχει έντονη δραστηριότητα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι μόνο σε οργανωτικό επίπεδο, αλλά και με παρουσία στην ίδια την κοινωνία. Και αυτό στην Ηλεία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το έχει πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό, με καίριες δράσεις και παρεμβάσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Δυστυχώς, όμως, αυτό φαίνεται να ενοχλεί το κυβερνών κόμμα, το οποίο έχει επιλέξει από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης να θέσει το νομό στο περιθώριο, την εγκατάλειψη και την οπισθοδρόμηση.

Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, οι αποφάσεις για το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Σχολών σε Πύργο και Αμαλιάδα, η αναστολή δημιουργίας και λειτουργίας ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους του νομού που δεν είναι ανάλογα με αυτά της Εύβοιας και άλλα θέματα, φανερώνουν πως η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει μια στάση απέναντι στην Ηλεία που μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος και εχθρική.

Ενημερώνομαι συνεχώς για τα ζητήματα της περιοχής και από τον βουλευτή κ.Καλαματιανό και από την νομαρχιακή επιτροπή και θέλω να τονίσω πως όλοι μαζί θα είμαστε εδώ για να αμβλύνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αυτή την κοινωνική και αναπτυξιακή αδικία εναντίον της Ηλείας

Φαίνεται πως ο νομός πληρώνει το τίμημα ότι αποτελεί μία από τις πιο εκλογικά προοδευτικές περιοχές της χώρας. Εμείς είμαστε εδώ για να αμβλύνουμε όσο μπορούμε και με όλες μας τις δυνάμεις, αυτή την κοινωνική και αναπτυξιακή αδικία εναντίον της Ηλείας.

Για εμάς η παρούσα είναι μια σημαντική εξόρμηση. Το είδαμε αυτό και με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία, τον περασμένο Αύγουστο στις πυρόπληκτες περιοχές, που τόνισε ότι δεν θα ξεχάσουμε την Ηλεία μόλις σβήσουν τα φώτα της κεντρικής δημοσιότητας.

Ήρθαμε να σας δούμε, να σας ακούσουμε, να συναντηθούμε με τις Αρχές της περιοχής και να επισκεφθούμε τις πυρόπληκτες περιοχές.

Μέσα στο 2022 είναι πολύ πιθανόν να έχουμε πολιτικές εξελίξεις και εκλογές. Πιστεύω ότι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Γαστούνη θα είναι καλότυχα και καλορίζικα κι εύχομαι μεγάλες και καλές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κοντά στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δοκιμάζεται»…

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός αφού καλωσόρισε τους κ.κ. Ζαχαριάδη και Θεοδωράκη ανέφερε πως «Η επίσκεψη τους αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται κοντά μας, κοντά στην Ηλεία και τα προβλήματα της. Θα συζητήσουμε όλα τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον τόπο μας και αφορούν τους εργαζόμενους, τους ελευθέρους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τη νέα γενιά, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δοκιμάζεται από την Κυβερνητική πολιτική»

Ακολούθως το οκ. Ζαχαριάδης συμμετείχε στην πολιτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, παρουσία φίλων και υποστηρικτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηλείας.

Η επίσκεψη του Κώστα Ζαχαριάδη στην Ηλεία ολοκληρώθηκε σήμερα με επίσκεψη στις πυρόπληκτες κοινότητες Κολίρι Πύργου και Πλάτανος Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στις 12:30 συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Εφημερίδα Πατρίς