ΔΡΑΣΕΙΣ Ν. Ε.

Επισκέψεις σε πυρόπληκτες περιοχές

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας σε συνεργασία με την Οργάνωση Μελών της Αρχαίας Ολυμπίας και τον Βουλευτή Διονύση Καλαματιανό θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόθεσή μας είναι να συναντήσουμε τους συμπολίτες μας που επλήγησαν απ’ τις καταστροφικές πυρκαγιές στον τόπο τους και να ακούσουμε απ’ τους ίδιους τα προβλήματά τους. Μέσα απ’ αυτήν την επαφή και τη συζήτηση ευελπιστούμε ν’ αναδείξουμε όχι μόνο τις άμεσες αλλά και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πρόσφατης καταστροφής.

Ο κύκλος αυτός των επισκέψεων είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της συμπερίληψης της Ηλείας στις περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας με «κόκκινο» και της επακόλουθης λήψης μέτρων, του mini lockdown δηλαδή που θα λήξει, ελπίζουμε, στις 6 το πρωί της Παρασκευής 10/9/2021.

Όπως είναι γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη επισκεφθεί  την Ηλεία και έχει συζητήσει τόσο με τους πληγέντες, όσο και με φορείς, όχι μόνο για να έχει ιδία αντίληψη για τα γεγονότα και το μέγεθος των υλικών/οικονομικών και περιβαλλοντικών καταστροφών, αλλά και για να αναδείξει στο μέγιστο βαθμό και με τον πιο πρόσφορο τρόπο τις ανάγκες του νομού μας, ο οποίος, όπως ήδη γνωρίζουμε όλοι καλά, έχει απαξιωθεί πλήρως από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30 το απόγευμα συνάντηση στην πλατεία στο Βασιλάκι και στη συνέχεια επίσκεψη στον Ξηρόκαμπο.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30 το απόγευμα συνάντηση στην πλατεία στην Καυκανιά και στη συνέχεια επίσκεψη στην Ηράκλεια.

Σε κάθε περίπτωση τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας