Εστίαση – Ηλεία: «Ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διαχωρισμό των ανθρώπων», λέει ο Ν. Τζαμαλής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Από αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου, στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, οι οποίες θα είναι οι εξής: «Χώρος CovidFree», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό».

Αυτό το μέτρο όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Το ερώτημα που τίθεται όμως, είναι αν αυτό το νέο μέτρο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης ή όχι.

Αυτό το συγκεκριμένο ερώτημα θέσαμε και στον πρόεδρο του σωματείου εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου «Διόνυσος»Νίκο Τζαμαλή, πού τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Πατρίς.

«Αυτή η απόφαση θα είναι μόνο για τους εσωτερικούς χώρους. Για τους εξωτερικούς χώρους δεν ισχύει αυτό. Τώρα όσον αφορά το αν μας βρίσκει σύμφωνους; Εμείς από την αρχή της πανδημίας είχαμε τονίσει ότι θα τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα μας πουν, γιατί πρέπει να δουλέψουμε, είχαμε πολύ καιρό να δουλέψουμε. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να κάνουμε τους αστυνομικούς, δηλαδή να ελέγχουμε ποιος μπαίνει και ποιος όχι μέσα στα μαγαζιά μας. Πάντως και αυτή την απόφαση πριν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να την είχαμε συζητήσει και να έχει βρεθεί μία καλύτερη λύση».

Σε ένα άλλο ερώτημα που θέσαμε, δηλαδή αν αυτό το μέτρο μπορεί να επηρεάσει την έξοδο των Ελλήνων και την παρουσία τους στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, ο Νίκος Τζαμαλής τόνισε χαρακτηριστικά.

«Επειδή είμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο δεν νομίζω ότι θα παίξει κάποιο ρόλο αυτή η απόφαση, δηλαδή στο αν θα βγει ο κόσμος ή όχι. Ο κόσμος το καλοκαίρι είναι έξω. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος φοβάται ακόμη να μπει μέσα στα μαγαζιά λόγω του ιού.

Το σύνθημα τώρα το δικό μας είναι ένα. Το λέμε και τα 75 σωματεία που ασχολούμαστε με την εστίαση. Ναι στον εμβολιασμό όχι στον διαχωρισμό των ανθρώπων».

Εφημερίδα Πατρίς