ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ζαχαριάδης σε Μητσοτάκη και Βορίδη: Aφήστε τη φτηνή προπαγάνδα και εφαρμόστε την τηλεργασία σήμερα!

Δήλωση του Κ. Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου. Πάνω από 20 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο με το προσωπικό να καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες. Και όμως οι κκ Μητσοτάκης και Βορίδης αφήνουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες να συνωστίζονται στους εργασιακούς χώρους και στα ΜΜΜ τα οποία έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες. Και όμως οι κ.κ. Μητσοτάκης και κ. Βορίδης αρνούνται να εφαρμόσουν την τηλεργασία στο δημόσιο τομέα παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας. Αρνούνται ακόμη και τώρα να εφαρμόσουν ένα μέτρο που δεν προκαλεί ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος και θα εξομαλύνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση.

Αντί αυτού άρχισαν τα γνωστά παπαγαλάκια της ΝΔ να αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση: Πώς τολμά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ζητά την εφαρμογή της τηλεργασίας ενώ δεν ψήφισε το σχετικό νόμο, είναι η μόνιμη επωδός. Για να τελειώνει λοιπόν η προπαγάνδα: Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ πρώτος μίλησε για την ανάγκη νομοθέτησης για την ρύθμιση του πεδίου της τηλεργασίας ώστε να εξασφαλιστεί ο τρόπος εφαρμογής της με διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και με προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δυστυχώς ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ήταν αποσπασματικός, προβληματικός και κυρίως ανεφάρμοστος. Τα βασικότερα σημεία του νόμου παραπέμφθηκαν σε μελλοντικές εξουσιοδοτικές διατάξεις που κατέστησαν την πλήρη εφαρμογή του νόμου ανέφικτη, κατά στην συνήθη πρακτική του κ. Βορίδη. Αυτά ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βέβαια δικαιώθηκε πλήρως από τις εξελίξεις. Σήμερα οι περισσότεροι φορείς δεν εφαρμόζουν καθόλου την τηλεργασία. Σήμερα υπάρχουν φορείς που δεν δίνουν τη σχετική δυνατότητα ούτε καν σε υπαλλήλους με σοβαρά προβλήματα υγείας που ανήκουν σε ομαλές αυξημένου κινδύνου.

Για ποιον νόμο μας εγκαλεί η ΝΔ; Για ένα νόμο που ψήφισε και δεν μπορεί να εφαρμόσει η ίδια; Λίγη ντροπή δε βλάπτει…

Ας τελειώνουμε με τα παραμύθια και τη φτηνή προπαγάνδα. Κάθε μέρα περνάτε ρουσφετολογικές και φωτογραφικές διατάξεις για πληθώρα θεμάτων. Φέρτε σήμερα –πριν κλείσει η Βουλή – ρύθμιση για υποχρεωτική τηλεργασία στο δημόσιο τομέα (εξαιρουμένων φυσικά των υπηρεσιών που εμπλέκονται άμεσα με την πανδημία ή που είναι ανέφικτη η εφαρμογή του μέτρου λόγω της ιδιαίτερης φύσης φορέα).

Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να αφήσετε την επικοινωνία και να ασχοληθείτε με την ουσία.

Πάρτε μέτρα τώρα. Προστατέψτε τη ζωή και την υγεία των συμπολιτών μας.