ΑΡΘΡΑ

Ηλεία: Έντονες οι αντιδράσεις των υπεύθυνων των Κέντρων Υγείας στην πρόταση της 6ης ΥΠΕ

«Εμείς θα κάνουμε την πρότασή μας στον κο Χριστόπουλο και αν δεν την αποδεχτεί μπορεί να κινηθούμε και νομικά» τονίζει ο κ Παπαζαφείρης προϊστάμενος στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως.

Συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας κo Χρήστο Χριστόπουλο θα έχουν σήμερα οι υπεύθυνοι των Κέντρων Υγείας της Ηλείας, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση, στο θέμα το οποίο έχει προκύψει, με την πρόταση της 6ης ΥΠΕ, 12 συνολικά ιατροί από τα Κέντρα Υγείας, 4 ειδικευμένοι και 8 αγροτικοί, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καλύπτοντας κενά τα οποία υπάρχουν στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηλείας.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως κος Προκόπης Παπαζαφείρης, δεν έχουν αντίρρηση από τα Κέντρα Υγείας όλου του νομού να ενισχύσουν το Γενικό νοσοκομείο Πύργου, αλλά όχι με τον τρόπο το οποίο τους έχει ζητηθεί, αφού σε αυτή την περίπτωση θα αποδυναμωθούν όλα τα Κέντρα Υγείας του νόμου και ουσιαστικά θα βάλουν λουκέτο, «τελειώνοντας» την Πρωτοβάθμια υγεία.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο κος Παπαζαφείρης αν η διοίκηση του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας δεν αποδεχτεί την πρόταση που θα καταθέσουν σήμερα, δεν θα διστάσουν να κινηθούν και νομικά, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Χαρακτηριστικά ο κος Παπαζαφείρης τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς». «Έως τώρα κάναμε οι γιατροί από τα Κέντρα Υγείας, μία εφημερία το μήνα για να βοηθήσουμε τα επείγοντα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.https://36ac483827d1989e39fa929e53177155.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Τώρα όμως μας ήρθε ένα “εντέλλεσθε” για να πηγαίνουν στο νοσοκομείο του Πύργου τέσσερις γενικοί γιατροί για ένα μήνα, όπου θα εργάζονται και το πρωί, ενώ θα κάνουνε και εφημερίες, καθώς και οκτώ αγροτικοί ιατροί, επίσης για ένα μήνα. Αυτό όμως είναι παράνομο, γιατί καταρχήν, για το πρωινό ωράριο, αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο, αφού έτσι οι γιατροί θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα ιατρεία τους και σίγουρα θα αποδυναμωθούν και τα δικά μας Κέντρα Υγείας.

Εμείς συναντηθήκαμε με τον κο Καρβέλη, όπου τον ενημερώσαμε ότι δεν μπορούμε να διαλύσουμε εμείς τις δικές μας δομές για να λειτουργήσει ο Πύργος, που δεν έχει την δυνατότητα να κρατήσει τους γιατρούς του.

Του εξηγήσαμε του κου Καρβέλη ότι έτσι θα διαλύσουμε και την Πρωτοβάθμια υγεία, αφού εμείς έχουμε αναλάβει πολύ μεγάλο φορτίο, με τεστ covid, με εμβολιασμούς και πολλά ακόμη. Ο κος Καρβέλης μας ζήτησε να κάνουμε μία πρόταση την οποία και θα εξετάσει. Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι να βοηθήσουμε, αλλά δεν ρωτηθήκαμε και ότι έγινε, έγινε καταχρηστικά. Αν ισχύσει αυτό θα κλείσουμε και όλοι οι ασθενείς θα πρέπει να πηγαίνουν στο νοσοκομείο του Πύργου».

Οι ιατροί που έχουν ζητηθεί

Ο κος Παπαζαφείρης τόνισε για τον αριθμό των ιατρών που έχουν ζητηθεί για μετακίνηση στο Νοσοκομείο Πύργου. «Από το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως έχουν ζητήσει έναν αγροτικό ιατρό, ενώ έχουνε ζητήσει δύο από τη Γαστούνη και δύο από την Αρχαία Ολυμπία. Επίσης έχουν ζητηθεί και δύο αγροτικοί από την Ανδρίτσαινα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε συνάντηση με το διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας τον κο Χριστόπουλο, όπου θα του προτείνουμε αυτό που εμείς μπορούμε να κάνουμε.

Να κάνουμε δηλαδή όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί από μία εφημερία στο νοσοκομείο του Πύργου, καθώς και να έχουμε και πρωινό ωράριο για να βοηθήσουμε στην ομαλή λειτουργία του. Αν δεν το δεχτούν αυτό, εμείς μετά θα κινηθούμε νομικά».

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top