ΑΡΘΡΑ

«Η αντίδραση, θα είναι τόσο σφοδρή, όσο απαξιωτική είναι η συμπεριφορά της Πολιτείας στους κατοίκους του νομού»

Ο Γ. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

*«Από εδώ και εμπρός η λέξη αγώνας παίρνει υπόσταση και τον κηρύσσουμε σε όλο τον κόσμο και τους ανθρώπους μας που η Πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως ιθαγενείς» δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας

«Η αντίδραση, θα είναι τόσο σφοδρή, όσο απαξιωτική είναι η συμπεριφορά της Πολιτείας στους κατοίκους της Ηλείας». Δήλωσε σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, μετά την διαφαινόμενη απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην οριστική κατάργηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – σχολές ΑΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα – του Νομού  μας.

Ο κ. Λυμπέρης, τονίζοντας πως «δείξαμε περισσότερο σεβασμό από ότι έπρεπε και άξιζε στον Υπ. Παιδείας και την Πολιτεία» κάλεσε όλους τους κατοίκους της Ηλείας σε διαρκή αγώνα. Απέναντι σε αυτούς που «μας θεωρούν και μας συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς». Είπε πως η Ηλεία έχει «απαξιωθεί από την τωρινή Κυβέρνηση». Αφού όπως τόνισε «οι δομές υγείας δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες. Μας στέλνουν στα νοσοκομεία της γειτονικής Αχαϊας από τον δρόμο καρμανιόλα Πάτρα – Αμαλιάδα – Πύργος».

Από τα βέλη του Δημάρχου Ήλιδας δεν ξέφυγαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι οποίοι «μίλησαν απαξιωτικά για εμάς πίσω από την πλάτη μας Έχω να τους πω ότι ο τελευταίος… Βλαχοδήμαρχος έχει εκλεγεί από το Λαό και σε αυτή τη χώρα ξέρουμε πως έχουν αξιολογηθεί πολλοί από αυτούς πως έχουν ανελιχτεί και τι εκπροσωπούν».

Καταλλήγοντας ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Μέχρι εδώ ήταν η ανοχή μας. Από εδώ και εμπρός η λέξη αγώνας παίρνει υπόσταση και τον κηρύσσουμε…»

«Δείξαμε περισσότερο σεβασμό από ότι έπρεπε και άξιζε»

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Φαίνεται πως, δείξαμε περισσότερο σεβασμό από ότι έπρεπε και άξιζε στο Υπουργείο Παιδείας και στην Πολιτεία γενικότερα. Μιλώ για την επικείμενη απόφαση της κατάργησης των Ανωτάτων Σχολών σε Πύργο και Αμαλιάδα. Είχα επανειλημμένα δηλώσει, όλο αυτό το διάστημα που συνομιλούσα με τους Υπουργούς τους γραμματείς τους και … «φαρισαίους», πως αν εάν εκτελούσαν την απόφαση -για την οποία το έδαφος είχε στρωθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-  θα υπάρξει σφοδρή αντίδραση. Σε ότι με αφορά, η αντίδραση αυτή, δηλαδή ο διαρκής αγώνας με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα, θα είναι τόσο σφοδρή, όσο απαξιωτική είναι η συμπεριφορά αυτής της Πολιτείας προς τους κατοίκους της Ηλείας».

Ακολούθως ο Δήμαρχος είπε : «Στη διάρκεια της πανδημίας μιλάνε για Εθνικό Σύστημα Υγείας και μας έρχεται για γελάσουμε αλλά δυστυχώς κλαίμε, γιατί βλέπουμε να  πεθαίνουν οι άνθρωποι στα Νοσοκομεία του Πύργου της Αμαλιάδας. Ελάχιστοι και απογοητευμένοι γιατροί παραιτούνται και αυτή τη στιγμή δεν καλύπτουμε ανάγκες ούτε καν Περιφερειακών ιατρείων. Και αφού οι νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας δεν  είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας, μας στέλνουν στα νοσοκομεία της γειτονικής Αχαΐας από το δρόμο καρμανιόλα Πάτρα – Αμαλιάδα – Πύργος. Μέχρι εδώ ήταν η ανοχή μας. Από εδώ και εμπρός η λέξη αγώνας παίρνει υπόσταση και τον κηρύσσουμε σε όλο τον κόσμο και τους ανθρώπους μας που η Πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως ιθαγενείς».

Από το στόχαστρο του κ Λυμπέρη, δεν ξέφυγαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών αφού όπως είπε : « Όσο για το περιβόητο Πανεπιστήμιο Πατρών και τους συντελεστές του, δηλαδή τους καθηγητές που μίλησαν απαξιωτικά για εμάς πίσω από την πλάτη μας, έχω να πω ότι ο τελευταίος … «βλαχοδήμαρχος» έχει εκλεγεί από το Λαό και σε αυτή τη χώρα ξέρουμε πως πολλοί από αυτούς έχουν αξιολογηθεί πως έχουν ανελιχτεί και τι εκπροσωπούν. Τους λέω και είμαι στη διάθεσή τους να μιλήσουμε ενώπιος – ενωπίω και να παρουσιάσουμε τα … ένσημά μας».

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top