Η ΕΤΑΔ… «πνίγει» το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΝΤΑΖΟΣ3 Ιουνίου 2021 – 06:08

Στην επιτάχυνση της διαδικασίας αξιοποίησης ακινήτων του χαρτοφυλακίου της έχει «προχωρήσει» η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), όπου μέσα σε αυτά τα ακίνητα συμπεριλαμβάνεται και το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας, το οποίο είναι αμφίβολο στην παρούσα χρονική στιγμή αν θα λειτουργήσει κατά την φετινή καλοκαιρινή σεζόν!

Η ΕΤΑΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπολογίζει τις όποιες αιτιάσεις του δήμου Ήλιδας και συνεχίζει την τεχνική και νομική ωρίμανση ακινήτων προς αξιοποίηση όπως του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας, του Ολυμπιακού Ακινήτου του Tae Kwon Do αλλά και τουριστικών ακινήτων όπως τα Ξενία, (Χίου, Κοζάνης, Τσαγκαράδας Βόλου, Πορταριάς Βόλου, Καλτεζίου κλπ), περιπτέρων του ΕΟΤ (Μαραθώνα, Λίνδου, Μεθάνων, Λούρου, Αρβανιτιάς Ναυπλίου, Κασταλίας Πηγής Δελφών), και Ιαματικών Πηγών και Κάμπινγκ.

Τον Νοέμβριο του 2020, στο χώρο του Κάμπινγκ είχαν πραγματοποιήσει αυτοψία μηχανικοί της ΕΤΑΔ, οι οποίοι φωτογράφησαν τα κτίρια για την έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών, κάτι που είχε επιβεβαιώσει ο τότε πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του δήμου και σημερινός αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Παλυβός.

Θα το παλέψουν…

Το θέμα της λειτουργίας ή μη τέθηκε πριν από ένα δεκαήμερο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, μετά από σχετική ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης κας Ρούλας Γκουβίτσα (σ.σ. είχε γραφεί σε σχετικό ρεπορτάζ την επομένη της συνεδρίασης).

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Πατρινός είχαν απαντήσει ότι οι επαφές για την καλοκαιρινή σεζόν σχετικά με την παραχώρηση του χώρου, έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο και οι οποίες παραμένουν άκαρπες, μιας και η ΕΤΑΔ έχει άλλες… βλέψεις!

Ο κ. Λυμπέρης είχε επισημάνει ότι η ΚΕΔΕ, με δική του προτροπή προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ΕΤΑΔ.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει πλέον μεγάλη πιθανότητα ο δήμος, πέραν των προσπαθειών μέσω ΚΕΔΕ, να προσφύγει στο Κτηματολόγιο για την αμφισβήτηση της κυριότητας της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας τότε ότι «ο δήμος θα εκμεταλλευτεί τις δομές του».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει τοποθέτηση από τον δήμαρχο Ήλιδας σχετικά με το μείζον αυτό θέμα, που ταλανίζει εδώ και χρόνια τον δήμο…

Εφημερίδα Πατρίς