ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κ. Αυγερινοπούλου σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό (και) για το Φράγμα Πηνειού. Του Μάκη Μπαλαούρα*

 Με δημοσίευμα της στα Ηλειακά ΜΜΕ η κ. Αυγερινοπούλου οικειοποιείται, όπως κάνουν τα στελέχη της ΝΔ (και ο αρχηγός της), έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια δεν είναι πρώτη φορά που   παραβιάζει ανοιχτές θύρες. Το ίδιο έπραξε καιγια τα έργα του Καϊάφα.

Αναρωτιέμαι γιατί τα κάνει. Είτε τα γνωρίζει και θέλει να τα οικειοποιηθεί, είτε να μη ξέρει, γιατί δε παρακολουθεί ως όφειλε τα δρώμενα της Ηλείας. Δεν είναι αρκετή μια φωτογραφία με τους αρμόδιους υπουργούς… Ας διαλέξει ποια εκδοχή προτιμά…

  Πάντως τα έχουμε δημοσιεύσει στα ΜΜΕ Ηλείας στις 10/6/2019 και 19/10/2019.

   Ο τίτλος του δημοσιεύματος της ήταν «Έγκριση Καραμανλή 8.500.000 ευρώ για το Φράγμα Πηνειού και Λίμνη Καραμανλή». Επαναλαμβάνει όλο τον τίτλο της απόφασης του τότε Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά προσθέτει τις λέξεις «Λίμνη Καραμανλή». Είναι προφανές ότι ο καταστροφέας της Ηλείας, υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής πρόσθεσε το επώνυμο του για να ακούγεται, με αυτό του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Το μόνο που κάνουν «δεν είναι το είναι αλλά το φαίνεσθαι»..…

Ας πληροφορηθεί η κ. Αυγερινοπούλου το ιστορικό για το Φράγμα Πηνειού:

 1.  Επί ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Υπ. Οικονομίας είναι η 977/ 11-6-2019, με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, της μελέτης για το Φράγμα Πηνειού (και της Άρδευσης- Ύδρευσης του τ. Δήμου Ωλένης) συνολικού Προϋπολογισμού 3.500.000 €, είναι η 977/ 11-6-2019.
 2. Η μελέτη άρχισε επί ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη 2020
 3. Πράγματι, το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 8.500.000 €. Το ποσό που δεσμεύεται είναι το 40% του συνολικού ποσού, δηλαδή 3.400.000 €. Επομένως στρογγυλοποιήθηκε προς τα πάνω, φτάνοντας στα 3.500.000 €!!!
 4. Αγνοεί ότι οι μελετητές πήγαν στο Φράγμα και στην περιοχή του τ. Δήμου Ωλένης για την άρδευση-ύδρευση της. Δεν έχει γνωστούς ή φίλους να την πληροφορήσουν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σε νέα εποχή το φράγμα Πηνειού

  Το φράγμα Πηνειού, στα 50 χρόνια ζωής του, εγκαταλείφτηκε με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μελέτες για την ασφάλεια, συντήρηση, διαχείριση των αποθεμάτων ύδατος και ανακαίνιση του φράγματος. Παράλληλα, στα δίκτυα άρδευσης θα μελετηθεί η υπογειοποίησή τους ώστε να μειωθούν δραστικά οι απώλειες νερού και να βελτιωθούν οι τρόποι άρδευσης. Μετά τις παραπάνω εργασίες, η εξοικονόμηση νερού θα δώσει και τη δυνατότητα άρδευσης της Δυτικής Αχαΐας.

 Προς ανάδειξη της περιοχής της λίμνης μελετήθηκαν σοβαρές παρεμβάσεις:

 • Χώροι τουριστικών καταλυμάτων και αναψυχής
 • Εγκαταστάσεις ναυταθλητισμού-άθληση-διαμονή
 • Αρχαιολογικών χώρων που γειτνιάζουν π.χ. Αρχαία Ήλιδα
 • Οροπέδιο Φολόης
 • Δημιουργία παραλίμνιου δρόμου
 • Ενίσχυση χλωρίδας-πανίδας περιοχής.
 • Αξιοποίηση των 300 km πράσινων μονοπατιών για περιπατητές-ποδηλάτες.

  Αντί, λοιπόν, να οικειοποιούνται τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ και να σιγοντάρουν την ακύρωση άλλων, όπως του δρόμου Πάτρα-Πύργος, οι βουλευτές της ΝΔ ας ασχοληθούν: α) Να βγουν, επιτέλους, τα Τεύχη Δημοπράτησης στη Διαύγεια, β) για να γίνουν έργα, όπως το Φράγμα Αλφειού, που και αυτό εγκατάλειψαν για, επίσης, 50 χρόνια, γ) ταυτόχρονη οριοθέτηση του Κλαδέου για να σταματήσουν οι πλημύρες στον αρχαιολογικό χώρο.     

* Μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top