Videos

Η νεοφιλελευθεροποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος: ανισότητες και αποκλεισμοί

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η νεοφιλελευθεροποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος: ανισότητες και αποκλεισμοί» την Κυριακή 18 Απριλίου και ώρα 19.00.

Κεντρικοί ομιλητές είναι η Μερόπη Τζούφη, πρ. Υφυπουργός Παιδείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βουλεύτρια Ιωαννίνων και αναπλ. τομεάρχισσα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Θέμης Κοτσιφάκης, μέλος του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη συζήτηση παρεμβαίνει ο Διονύσης Καλαματιανός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας. Συμμετέχουν: ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, πρ. Υφυπουργός Παιδείας, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και σχέσεων εργασίας, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, γονείς καθώς και εκπρόσωποι της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τη σωρεία των προβλημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η εκπαιδευτική κοινότητα κι έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, εν μέσω πανδημίας και με κλειστές όλες τις εκπαιδευτικές δομές, προκειμένου να υλοποιήσει το νεοφιλελεύθερο όραμά της, νομοθετεί ακατάπαυστα σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και των Πανεπιστημίων. Ψηφίζει νόμους χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς, με αποτέλεσμα να παρακωλύει την εκπαιδευτική διαδικασία και να πυροδοτεί αντιδράσεις από σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάντα ανοιχτός στο διάλογο για την κοινωνία με την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτής της καίριας επιδίωξης σάς καλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και να παρέμβετε με παρατηρήσεις και ερωτήσεις.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας στο facebook:

https://www.facebook.com/Σύριζα-Προοδευτική-Συμμαχία-Ηλείας-ΝΕ-102626755237419/  όπου και μπορείτε να υποβάλετε ερωτήματα

στην ιστοσελίδα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας https://syriza-ileias.gr/

καθώς και στο https://left.gr/

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top