ΑΡΘΡΑ

Κατεβασμένα ρολά στο 99% των καταστημάτων χθες: Η Αμαλιάδα έστειλε μήνυμα νίκης για την εστίαση

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Με «κατεβασμένα ρολά» υποδέχθηκε χθες η εστίαση της Αμαλιάδας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο στο νομό. Ο πεζόδρομος, η κεντρική πλατεία του Αγίου Αθανασίου αλλά και όλες οι γειτονιές, θύμιζαν «νεκρό τοπίο».

Από τα πιο μικρά καφενεία μέχρι και τα μεγάλα εστιατόρια, ψητοπωλεία, καφετέριες και μπαρ έμειναν κλειστά, εκτός από δύο καφέ που όπως ισχυρίστηκαν ανήκουν σε αλυσίδα.

Η συμμετοχή στο κάλεσμα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δήμου Ήλιδας  «Εστίαση Ήλιδας» ήταν καθολική, για πρώτη ίσως φορά, κάτι που θωρακίζει και ισχυροποιεί το διεκδικητικό πλαίσιο που δεν είναι άλλο, από την επιβίωση της Εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων της, που κρατούν «ζωντανές» ολόκληρες τοπικές οικονομίες!

Βασίλης Νιπεργιάλης

«Συγκλονιστική η συμμετοχή των συναδέλφων»

«Είναι πραγματικά συγκλονιστική η συμμετοχή των συναδέλφων της ´ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΗΛΙΔΑΣ´ στη διαμαρτυρία μας ενάντια στα μέτρα της Πολιτείας. Το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται στο 99%. Έκλεισαν τα πάντα συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών καφενείων, καταστημάτων delivery και take away, καφετεριών, καταστημάτων διασκέδασης, εστιατορίων και ψητοπωλείων. Είναι πρωτόγνωρη η συμμετοχή και δείχνει ότι όλοι έχουμε  αντιληφθεί το τέλμα στο οποίο περιέρχεται  η εστίαση. Είναι ένα μήνυμα νίκης το οποίο ξεκινάει από την Αμαλιάδα και θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Για το 1% που κρύφτηκε πίσω από ιδιοκτησιακά καθεστώτα, η απάντηση θα δοθεί από τους ίδιους τους συμπολίτες μας από την Πέμπτη 11/11 που θα είμαστε και πάλι ΟΛΟΙ στη διάθεση των συμπολιτών μας να κριθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά μας και τις υπηρεσίες μας», τόνισε στην «ΠΡΩΤΗ», ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ «ΕΣΤΙΑΣΗ ΗΛΙΔΑΣ» κ. Βασίλης Νιπεργιάλης.

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top