Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της υγείας σε Πύργο και Αμαλιάδα

Τις  ημερομηνίες των δράσεων τους για την υπεράσπιση της υγείας, αποφάσισαν Σωματεία και φορείς στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έξω από το Νοσοκομείο Πύργου.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε

• αύριο Τρίτη 28 Σεπτέμβρη παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Γ.Ν Πύργου και ώρα 10:00 πμ.
  • Στις 5 Οκτώβρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων για την Υγεία στην πόλη της Αμαλιάδας, στη κεντρική πλατεία (Αγ. Αθανασίου) και ώρα 18:30.
  • Στις 12 Οκτώβρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων για την Υγεία στην πόλη του Πύργου, στην Κεντρική Πλατεία και ώρα 18:30.

Με ανακοίνωση τους, καλούν όλα τα σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς του Νομού να συμμετάσχουν μαζικά στις κινηματικές δράσεις που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη των φορέων με θέμα την υγεία στον νομό μας με βασικά αιτήματα:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στις δημόσιες δομές υγείας, Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στις Νοσηλευτικές Μονάδες Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό, Όχι στο κλείσιμο, συγχωνεύσεις ή αλλαγή χαρακτήρα νοσοκομείων στο Νομό μας κ.α.

Εφημερίδα Πρωινή