ΑΡΘΡΑ

Λεχαινά: Ένωσαν τις δυνάμεις τους για την τέχνη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση βιβλίου στην Κεντρική Πλατεία των Λεχαινών, την οποία διοργάνωσαν από κοινού οι εμπορικοί σύλλογοι Λεχαινών και Ανδραβίδας. Οι δύο εμπορικοί σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας στους συμπολίτες ένα καλοκαίρι αφιερωμένο στο βιβλίο και την τέχνη.

Ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για το αναγνωστικό κοινό, και όχι μόνο, να δει και να αγοράσει βιβλία όλων των ειδών.

«Μαζί με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της Ανδραβίδας, τον κ.Γιάννη Γυφτοχρήστο, αναλάβαμε μια δράση από κοινού και ελπίζουμε αυτή η γιορτή να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια ως θεσμός για την περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λεχαινών, κ.Παναγιώτης Καρκαβίτσας.

«Δυστυχώς ο κόσμος έχει παραμελήσει το διάβασμα βιβλίων, κάτι που είναι χρήσιμο ειδικά για την παιδεία μας.

Είναι αλήθεια ότι εν μέσω πανδημίας πολλοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν να διαβάζουν βιβλία, αλλά όσον αφορά τον νομό μας, πιστεύω ότι βρισκόμαστε αρκετά πίσω στην ανάγνωση και την αγορά βιβλίων», τόνισε ο βιβλιοπώλης, Αγαθοκλής Κωτσάκης, που συμμετείχε και αυτός στην έκθεση.

«Θεωρώ ότι σε τέτοιες εποχές, σε μια δύσκολη περίοδο που όλο έχουμε δοκιμαστεί και όλος ο κόσμος ήταν πιεσμένος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μέσω της έκθεσης του βιβλίου του δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθεί τα Λεχαινά, κάνει μια βόλτα στα μαγαζιά και να δει πολλά είδη βιβλίων», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας, Γιώργος Μαραγκός.

Σύμφωνα με τη γραμματέα του εμπορικού συλλόγου Λεχαινών, Αργυρώ Παπατώλια, «βάσει των στατιστικών, τα τελευταία δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι πωλήσεις των βιβλίων έχουν σημειώσει μια αύξηση της τάξης του 30% και θεωρούμε ότι η έκθεση είναι μια καλή ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες να ‘’αγκαλιάσουν’’ το διάβασμα βιβλίων».

Το κοινό φεστιβάλ των Εμπορικών Συλλόγων Λεχαινών και Ανδραβίδας θα συνεχιστεί με την έκθεση τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24-25 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία της Ανδραβίδας.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top