ΑΡΘΡΑ

Λύσεις… μπαλώματα με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας!

Ημερομηνία: 28-05-2021 | Συγγραφέας:Κική Κολοβέρου

Με απόφαση Καρβέλη “αδειάζουν” τα Κ.Υ. για να στελεχώσουν το Νοσοκομείο Πύργου
-Δώδεκα συνολικά γιατροί, 4 Γενικοί και 8 Αγροτικοί μετακινούνται στον Πύργο
-Σφοδρές αντιδράσεις για τις μετακινήσεις

Την πολιτική των… μπαλωμάτων συνεχίζει η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, για να λύσει το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, αφού σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «Πρωινή», δόθηκε εντολή σε συνολικά 12 γιατρούς, τέσσερις γενικούς και οκτώ αγροτικούς, που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας του νομού, να μετακινηθούν άμεσα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για έναν μήνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό έγγραφο, η μηνιαία μετακίνηση των ιατρών γίνεται «με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος (…) για κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών (…) και προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες, υπηρεσιακές και εφημεριακές ανάγκες του ΓΝ Πύργου», χωρίς φυσικά να υπάρχει καμία πρόβλεψη και μέριμνα για το πώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα τα Κέντρα Υγείας.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των γιατρών που υπηρετούν την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στην Ηλεία, αφού ισοδυναμεί με νάρκη στα θεμέλια των Κέντρων Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ορισμένοι γιατροί προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση, καθώς επισημαίνουν ότι κρύβει περισσότερους κινδύνους παρά οφέλη.

Όπως ανέφεραν, τίθεται εν αμφιβόλω η ήδη οριακή λειτουργία των Κέντρων Υγείας καθώς και το επιτυχημένο μέχρι τώρα εγχείρημα του εμβολιασμού, αφού το εναπομείναν ιατρικό προσωπικό θα επωμιστεί με ακόμα μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.

Παράλληλα, το γεγονός ότι θα μετακινηθούν τέσσερις γενικοί ιατροί και οκτώ αγροτικοί από τα Κέντρα Υγείας Γαστούνης, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, δηλαδή γιατροί που δεν έχουν την απαραίτητη ειδίκευση και εμπειρία για τη Δευτεροβάθμια Υγεία, δείχνει ότι η μετακίνηση γίνεται για λόγου επικοινωνιακούς, προκειμένου να φαίνεται τυπικά ότι λειτουργεί ομαλά το νοσοκομείο.

Εφημερίδα Πρωινή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top