ΑΡΘΡΑ

Με αυστηρά πρωτόκολλα ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες στην Ηλεία

Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, από χθες το πρωί σε… χρήση μπήκαν και οι παραλίες της Ηλείας, με ομπρέλες και όλο τον… καλοκαιρινό εξοπλισμό. Με την λήψη των απαραίτητων μέτρων, τις αποστάσεις και λιγότερες ξαπλώστρες ανά ομπρέλα τα παραλιακά καταστήματα υποδέχονταν από χθες τους πρώτους λουόμενους που ήθελαν να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας σαν την… προ κορωνοϊού εποχή.

Στην όμορφη παραλία της Κουρούτας, κάποια καταστήματα ξεκίνησαν την λειτουργία τους και στο παραλιακό «κομμάτι», όπως και σε άλλους δήμους, αν και οι περισσότεροι συνεχίζουν τις προετοιμασίες, ώστε αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά από το
ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι πολίτες να ζήσουν καλοκαιρινές στιγμές.

Για την χθεσινή «πρώτη» μίλησε στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ο υπεύθυνος του καταστήματος «Kokla Al Mare» στην Κουρούτα κ. Τάσος Κόκλας, ο οποίος δήλωσε:
«Έχουμε προετοιμαστεί από τις προηγούμενες μέρες και από σήμερα (σ.σ. χθες) λειτουργούμε και κάτω στην παραλία. Ο κόσμος έχει διάθεση να έρθει. Σήμερα, έχει έρθει κάποιος κόσμος στην παραλία και αναμένουμε νεώτερα σχετικά με τα μέτρα.

Τηρούμε φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας για προσωπικό και πελάτες. Κάνουμε απολυμάνσεις στις ομπρέλες, έχουμε δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, τα μέτρα στις αποστάσεις που μας έχουν πει και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά.
Καλούμε τον κόσμο να έρθει και φυσικά να έχουμε όλοι μια καλή διάθεση και υπομονή, τηρώντας τα μέτρα για να περάσουμε υγιείς ένα όμορφο καλοκαίρι»

Μοναδικές παραλίες διαθέτει και ο δήμος Πηνειού, οι οποίες έχουν βραβευτεί με Γαλάζιες σημαίες: Θίνες Βαρθολομιού, Γλύφα και Αρκούδι. Παραλίες με καταγάλανα και ολοκάθαρα νερά πεντακάθαρες και ασφαλείς που ικανοποιούν κάθε λουόμενο.

Μάλιστα ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος εξασφάλισε μηχάνημα καθαρισμού των
παραλιών.

Σοφία Μαρινοπούλου
https://b5209a4a5e28d5283412dab35a1465d9.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Η αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα Τουρισμού του Δήμου Πηνειού κ. Σοφία Μαρινοπούλου δήλωσε: «Σε συνεννόηση πάντα με τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο προχωράμε στην προετοιμασία για το καλοκαίρι, των μοναδικών παραλιών της Δυτικής Ελλάδας που βρίσκονται στο Δήμο Πηνειού. Έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός, θα τοποθετηθούν καινούριες ομπρέλες ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο θα υπάρχουν
ναυαγοσώστες και στις τρεις παραλίες και φυσικά θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση Sea Truck για τους συμπολίτες μαςμε κινητικά προβλήματα.

Ελπίζω ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε στους λουόμενους παραλίες ασφαλείς και καθαρές».

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Κολοκατίνης δήλωσε:

«Η εντολή του δημάρχου για καθαρισμό των οργανωμένωνπαραλιών έχει δοθεί από νωρίς Ο καθαρισμός συνεχίζεται με τη βοήθεια του μηχανήματος που πρόσφατα
αγόρασε ο δήμος, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση ομπρελών στις υπέροχες παραλίες μας και φυσικά η τοποθέτηση του sea truck. Στους λουόμενους θα προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες».

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top