Μπαλώματα πάνω στα μπαλώματα… Κατά τα άλλα το Πάτρα – Πύργος ήταν η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του «Παπατζή» περιφερειάρχη!

Άλλα 4 εκατομμύρια για «μπαλώματα» στην Πατρών – Πύργου και Πατρών Τριπόλεως

«Θα τα πούμε εν καιρώ, όλα καλά θα πάνε» είπε τις προηγούμενες ημέρες από την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την Πατρών – Πύργου. Και τελικά… πάλι με «μπαλώματα» θα τη βγάλουμε!

Και αντί να «ξεσηκωθούν» οι βουλευτές Ηλείας και Αχαΐας (θυμίζουμε ότι χθες υπήρξε ένας ακόμα νεκρός, ένα νέος άνθρωπος που δεν θα γυρίζει ποτέ σπίτι, στα δύο παιδιά του) ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπέγραφε την Παρασκευή σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για «μπαλώματα» τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ!

Ειδικότερα, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπει συντηρήσεις και αποκαταστάσεις: α) της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου σε μήκος περίπου 32 χλμ (από ΧΘ 8+700 έως ΧΘ 40+700), β) της Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου σε μήκος περίπου 30 χλμ (από οδό Παπαφλέσσα έως Κ. Αχαΐα και τμήμα Λάππα) και γ) της Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως σε μήκος περίπου 70 χλμ (από πλατεία Μαρούδα έως ΧΘ 120+000).

Σύμφωνα με την εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες καθαρισμών και επισκευών τάφρων, αγωγών και οχετών, όπως και των εξωτερικών ορίων του οδοστρώματος, συντηρήσεις και αντικαταστάσεις φθαρμένων και ολισθηρών ασφαλτοταπήτων, αποκαταστάσεις πινακίδων, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις ηλεκτροφωτισμού καθώς και εργασίες πρασίνου, ο καθαρισμός του ερείσματος των οδών από φερτά υλικά σε πλάτος έως και 3 μέτρα, αντικαταστάσεις στηθαίων φτάσουν σε συνολικό μήκος 8 χλμ κλπ.

Πηγή ilia.news