ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Καταθέσαμε τροπολογία για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων – Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη

Δήλωση της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Ο αγώνας των διανομέων και η μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση, δικαιώθηκαν», τονίζει σε δήλωσή της, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της e-food, προσθέτοντας ότι «η μεγάλη κοινωνική κατακραυγή κατήργησε στην πράξη το άρθρο 69 του νόμου Χατζηδάκη».

«Σήμερα καταθέσαμε τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι διανομείς στις ψηφιακές πλατφόρμες πρέπει να απασχολούνται αποκλειστικά με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και θα πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα», σημείωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Διεμήνυσε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, μέχρι την οριστική κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και την οριστική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Ο αγώνας των διανομέων και η μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση, δικαιώθηκαν. Τώρα είναι η στιγμή να υπάρξει και η θεσμική κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα καταθέσαμε τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι διανομείς στις ψηφιακές πλατφόρμες πρέπει να απασχολούνται αποκλειστικά με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και θα πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.


Στην πραγματικότητα, η μεγάλη κοινωνική κατακραυγή κατήργησε στην πράξη το άρθρο 69 του νόμου Χατζηδάκη. Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, μέχρι την οριστική κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Η τροπολογία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: 

Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διασφάλιση της μισθωτής σχέσης εργασίας των διανομέων – Υπογράφεται από το σύνολο της Κ.Ο. με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top