ΑΡΘΡΑ

Νοσοκομείο Πύργου: «Άφαντοι» οι γιατροί – Αποχωρούν και όσοι έμειναν…

Διασωληνωμένος ασθενής μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ χθες στο νοσοκομείο της Τρίπολης

Παραμένουν μεγάλα και δυσεπίλυτα τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και γενικότερα στην υγεία στον νομό Ηλείας, αφού η έλλειψη γιατρών έχει φέρει ως αποτέλεσμα πολλά από τα επείγοντα περιστατικά να μεταφέρονται σε νοσοκομεία εκτός νομού για περαιτέρω νοσηλεία.

Έτσι χθες έγινε γνωστό ότι διασωληνωμένος ασθενής μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Τρίπολης (λόγω και του γεγονότος ότι η Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Πύργου έχει μείνει με έναν ιατρό, ενώ η Μ.Ε.Θ. covid έχει σταματήσει να λειτουργεί) και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει κάτι παρόμοιο, ούτε φυσικά θα είναι και η τελευταία.

Αρκετές από τις κλινικές στον Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου υπολειτουργούν λόγω έλλειψης γιατρών, αφού δυστυχώς, αντί να έρχονται οι γιατροί, φεύγουν, με τελευταία περιστατικά την αποχώρηση δύο σημαντικών γιατρών του κου Αντωνακούδη και του κου Λίνου, που πλέον υπηρετούν σε άλλα νοσοκομεία της Πελοποννήσου.

Αν δεν δοθούν άμεσα κίνητρα για να έρθουν νέοι γιατροί στο νοσοκομείο του Πύργου, αλλά και σ’ αυτά της Αμαλιάδας και της Κρέστενας (όπως φυσικά και στα Κέντρα Υγείας), τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα στο μέλλον.

Καθημερινά είναι άλλωστε τα παράπονα των ασθενών, αλλά και των συγγενών τους, που επισκέπτονται το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και περιμένουν πολλές ώρες προκειμένου να εξεταστούν από τους ιατρούς, χωρίς φυσικά οι τελευταίοι να έχουν κάποια ευθύνη γι’ αυτό το γεγονός.

Όταν υπάρχουν στα επείγοντα ένας ή δύο γιατροί το πολύ και έχουν να περιθάλψουν αρκετούς ασθενείς και άλλους, πολύ περισσότερους, να περιμένουν στην αίθουσα αναμονής, τότε είναι αδύνατο να μην υπάρξει γκρίνια και προβληματισμός.

Δυστυχώς η τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου είναι άγνωστο σε ποια φάση είναι και δεν αναμένεται να έχουμε νέους ιατρούς στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, αυτό του Πύργου μέσα στο 2021. Για το 2022 θα δούμε…

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top