ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση εφαρμόζει ανοσία της αγέλης και πουλά ψεύτικη αισιοδοξία – Προκλητικές και προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για διχασμό στον Άη Στράτη

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον ρ/στ “στο Κόκκινο” (Νίκος Σβέρκος)

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει με πολύ επιθετικό τρόπο την ανοσία της αγέλης και πουλά ψεύτικη αισιοδοξία στους πολίτες. Η μετάλλαξη Όμικρον υποτιμάται διαρκώς. Όπως από τις αρχές του 2021 που υποστήριζαν ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι της πανδημίας! Το τελευταίο μίλι που άφησε πίσω του 15.952 απώλειες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα. Κατάφερε με την πολιτική της να οδηγήσει την Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου να βρισκόμαστε δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους. Πυρήνας αυτής της τραγωδίας είναι το γεγονός ότι η ΝΔ δεν πίστεψε ποτέ στην ενίσχυση του ΕΣΥ, δε στήριξε ποτέ το δημόσιο σύστημα υγείας”.

Τα παραπάνω ανέφερε στον ρ/στ “στο Κόκκινο” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, εξαπολύοντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι “κόβει για το 2022 820 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγησης στην υγεία, όταν τα νοσοκομεία μετρούν ήδη 2,5 χιλιάδες λιγότερους υγειονομικούς σε σχέση με το 2019 κι όταν 2.000 γιατροί και νοσηλευτές είτε νόσησαν είτε βρίσκονται σε καραντίνα”. “Αλλά βέβαια ο ίδιος ο κ. Σκυλακάκης μας είπε ότι ο προϋπολογισμός βασίζεται στην παραδοχή ότι η πανδημία τελειώνει”, συμπλήρωσε.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση και για “μαυραγοριτισμό στην πολιτική των τεστ, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να γίνει σοβαρή ιχνηλάτηση της πανδημίας”, καυτηρίασε και κατήγγειλε τη στάση του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης “που παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με την Κύπρο για τα όσα είπε για τα τεστ στην Κύπρο και την αξιοπιστία”.

Ο Ν. Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τις άδειες νόσησης των εργαζομένων και το κατά πόσο θα πληρώνονται τόνισε: “Ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα του ποια θετικά τεστ δικαιολογούν την άδεια των εργαζομένων. Τα pcr ή τα rapid; Και σαν να μην έφτανε αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ -άλλη μια έμμισθη θέση μετακλητού- λέει σήμερα ότι δεν φτάνει καν το θετικό pcr, αλλά πρέπει οι εργαζόμενοι χρειάζονται και άλλη ιατρική γνωμάτευση για να πληρωθούν την άδειά τους”.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου έκρουσε τον κώδωνα ότι “τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και πέρα από τα όσα δεν έχει κάνει η κυβέρνηση, δεν έχει προβλέψει καν το πιο απλό -να δίνεται άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν νοσήσει”.

Απαντώντας, δε, στις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί οικονομικής στήριξης της κοινωνίας είπε: “Να δούμε ένα παράδειγμα που πάνε τα λεφτά που δίνει η ΝΔ; Ενώ το 2019 ψήφιζε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει ένα μέρος της 13ης σύνταξης, με το που βγήκε κυβέρνηση το κατάργησε. Και τα λεφτά αυτά που έκτοτε επί τρεις χρονιές δεν δίνονται, αυτά τα 2,5 δισ. ευρώ που χάνονται από τους χαμηλοσυνταξιούχους, πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα κόβει η κυβέρνηση από τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας έως και 268 ευρώ”.

Τέλος, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον Άη Στράτη, ο Νάσος Ηλιόπουλος τη χαρακτήρισε “και προσβλητική και προκλητική”. “Το να μιλάει ο πρωθυπουργός για διχασμό ανάμεσα στο βασανιζόμενο και στον βασανιστή δεν είναι απλός ιστορικός αναθεωρητισμός αλλά ξέπλυμα του βασανιστή. Η ΝΔ χαρακτηρίζεται από μια alt-right λογική στα θέματα ιστορικής μνήμης. Τα στελέχη της έχουν αναφερθεί στον Β παγκόσμιο πόλεμο ως σύγκρουση με λαϊκισμό φοβούμενοι να πουν τις λέξεις φασισμός και ναζί” κατέληξε.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top