ΑΡΘΡΑ

Οι βάσεις διέλυσαν το αφήγημα των «σοφών» της Πάτρας

Συντάκτης:Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Μηδενικό το ενδιαφέρον των φοιτητών για τις Γεωπονικές σχολές στην Αιτ/νία

Με εκκωφαντικο τρόπο ανέδειξαν οι χθεσινές ανακοινώσεις των βάσεων την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το πόρισμα της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού οι εξαγγελίες και τα φιλόδοξα σχέδια για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής με τέσσερα (!) τμήματα συνολικά, διαμοιρασμένα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, δεν έπεισαν τη συντριπτική πλειονότητα των σπουδαστών.

Όπως προέκυψε από τις βάσεις, στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι), εισήχθησαν μόλις δύο (!) σπουδαστές, παρότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είχε εισηγηθεί 152 εισακτέους, που έγιναν 178 κατόπιν μεταφοράς. Η βάση του τμήματος διαμορφώθηκε στα 10.352 μόρια.

Το τμήμα Επιστημών Φυτικής Παραγωγής, επίσης στο Μεσολόγγι, το επέλεξαν τρεις (!) σπουδαστές παρότι το Πανεπιστήμιο επέδειξε γαλαντομία και πρότεινε την εισαγωγή 223 φοιτητών.

Το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο, που προορίζεται για συγχώνευση, δέχθηκε τέσσερις εισακτέους, με βάση τα 10.074 μόρια, ενώ το τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας στο Αγρίνιο τα πήγε λίγο καλύτερα, αφού σε αυτό εισήχθησαν… 43 φοιτητές και η βάση του διαμορφώθηκε στα 9.418 μόρια.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η φοιτητική κοινότητα δεν πείστηκε από τη ρητορική όσων μας έλεγαν ότι λύση είναι η μεταφορά της Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ εξίσου εύκολα μπορεί να εικάσει κάποιος ότι οι λόγοι ήταν περισσότερο τοπικιστικοί, καθότι η σημερινή κυβέρνηση έχει «υπουργό Αιτωλοακαρνανίας», παρά ακαδημαϊκοί.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ αναπάντητο μένει το ερώτημα γιατί τελικά έκλεισαν η Μουσειολογία και η Γεωπονία και δεν μας επετράπη να δούμε τελικά τι βάση και τι προτίμηση θα είχαν από τους φοιτητές.

Εφημερίδα Πρωινή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top