ΑΡΘΡΑ

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νο21

Το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος της Αναθεώρησης του Σχεδίου πόλης Γαστούνης στη Γραμματεία της Κυβέρνησης για υπογραφή και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Μετά  το υπ’ αρ. 227/28-12-2020 Πρακτικό Συνεδριάσεως και Γνωμοδότησης του Συμβουλίου Επικρατείας και την επεξεργασία του σχεδίου του ΠΔ για την Έγκριση Αναθεώρησης του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Δημοτικής Ενότητας Γαστούνης του Δήμου ΠηνειούΈχοντας πάρει υπογραφή από την ιεραρχία του Υπουργείου και του Υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά. Διαβιβάστηκε το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος στη Γραμματεία της Κυβέρνησης. Για υπογραφή και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τόσο της προηγούμενης Κυβέρνησης, όσο και της σημερινής, για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών. Ώστε σήμερα να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το ΦΕΚ της έγκρισης της Αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Γαστούνης.

Αξίζει να θυμίσω ότι όταν από την πλευρά του Δήμου ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ( αλλεπάλληλες αναρτήσεις , εκδικάσεις αναρτήσεων κλπ ). Το 2016 διαβιβάστηκε ο σχετικός φάκελος στο Υπουργείο, στην Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού. Δώσαμε μεγάλο αγώνα σε συνεργασία με τους Μελετητές κι είμασταν σε διαρκή επικοινωνία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Ώστε να συνδράμουμε  για την θετική έκβαση της Αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Γαστούνης.

Μετά την γνωμοδότηση του Κεντρικού ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ στην συνεδρίαση στις 27-03-2019 στην οποία παρασταθήκαμε, όπου μέλος της ήταν τότε και ο σημερινός Γενικός Γραμματέας κ. Ευθύμιος  Μπακογιάννης,   διαβιβάστηκε στις 3-05-2019 ο φάκελος στο Νομοθετικό τμήμα του Υπουργείου και στην συνέχεια στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Πρόκειται για δουλειά πολλών ετών που παίρνει σάρκα και οστά…. Δυστυχώς οι εγκρίσεις τροποποιήσεων των σχεδίων πόλης και ότι άλλο συνοδεύει αυτά με στόχο την εφαρμογή τους. Αλλά και την ανάπτυξη των περιοχών απαιτούν χρόνο και κόπο, αλλά κυρίως υπομονή και επιμονή. Φυσικά όταν υπάρχει και έλλειψη καταρτισμένων στελεχών οι διαδικασίες γίνονται περισσότερο χρονοβόρες.

Οφείλω να ευχαριστήσω  την Μελετήτρια κ. Ιφιγένεια Σκαμνάκη που όλα αυτά τα χρόνια στήριξε με την ιδιαίτερη επιστημονική της κατάρτιση και την υπομονή της την προσπάθειά μας. Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω την  πρ. Προισταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πηνειού και τεχνοκράτη  κ. Νίκη Κοκκαλιάρη που μαζί με την Μελετήτρια συνέβαλαν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια. Αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου που επιμελήθηκαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες κι ελέγχους. Ώστε να φθάσει σε σχέδιο ΠΔ, να διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Επικρατείας. Να βρισκόμαστε σήμερα μετά την Γνωμοδότησή του ένα βήμα πριν την υπογραφή του ΠΔ και την έκδοση ΦΕΚ. Για την έγκριση της Αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Γαστούνης

Ευτυχώς ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για το Δήμο Πηνειού φτάνει στην τελική έκδοσή του και δυστυχώς για σας που ως Δημοτική Αρχή 20 μήνες είστε απούσα (λόγω πολιτικής-αυτοδιοικητικής  ανεπάρκειας και άγνοιας)!!!

Για άλλη μία φορά διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες με έργα και πράξεις γιατί εμείς όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε και αποδώσαμε έργο στο τόπο.

Υ.Γ.1.  Να θυμάστε ότι τις ετεροχρονισμένες φωτογραφήσεις σας  με υπουργούς δήθεν φίλους σας, που στόχο έχουν να παρουσιάσουν  τον κόπο και τον αγώνα άλλων για δικό σας, τις έχουν προλάβει   τα γεγονότα ( 28-12-2020 Έκδοση γνωμοδότησης ΣΤΕ) …

Υ.Γ.2. Αν υπάρχει απάντηση ή αμφισβήτηση την περιμένω με καρτερικότητα…

ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΘ. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top