Ο νέος χώρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Πύργο – Με αισιοδοξία στη νέα στέγη

Σε ένα νέο, φιλόξενο και ζεστό χώρο, στο κέντρο του Πύργου (στην οδό Κανάρη 3), στεγάζει εδώ και λίγες ημέρες βασικές του Υπηρεσίες το «Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για ένα χώρο που διαμορφώθηκε με τη στήριξη των πολυάριθμων φίλων του εθελοντικού οργανισμού με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή.

Στο νέο χώρο που λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, τηλ. 26210 81040) στεγάζονται οι εξής υπηρεσίες του «Χαμόγελου»:

• το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης
  • οι Διοικητικές Υπηρεσίες
  • το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι
  • το Τμήμα Εμπορικών Ειδών

Μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ το μέλος του ΔΣ του «Χαμόγελου», Γιάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε πως «Το Χαμόγελο στον Πύργο απέκτησε ένα πολύ όμορφο νέο χώρο. Πρόκειται για έναν χώρο που διαμορφώθηκε με την βοήθεια των ανθρώπων που είναι χρόνια δίπλα μας όπου οι υπηρεσίες προς τα παιδιά θα γίνουν πιο ευχάριστες και πιο ξεκούραστες.

Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες όσοι βοήθησαν ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος καθώς και στους εθελοντές του χαμόγελου. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και η κοινωνία βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι θα βοηθήσουν και θα συνδράμουν περισσότερο τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του Πάσχα θέλουμε τον κόσμο να βοηθήσει με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Κάνουμε έκκληση γιατί σε όλη την Ελλάδα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά έχουν διογκωθεί με την πανδημία. Για μία ακόμη φορά ο κόσμος, οι υπηρεσίες, οι φορείς, οι σύλλογοι, πιστεύω ότι θα συνδράμουν στην προσπάθεια μας».

Η Κοινωνική Λειτουργός του «Χαμόγελου» (και Συντονίστρια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης ν. Ηλείας), Κατερίνα Λαικοπούλου, δήλωσε πως «Μετακομίσαμε σε ένα χώρο που προϋπήρχε και διαμορφώθηκε ώστε να εξυπηρετεί βασικές υπηρεσίες που παρέχει το Χαμόγελο του Παιδιού στο νομό Ηλείας εδώ και 24 χρόνια. Για να μην μπερδευτεί κάποιος να αναφέρω ότι ο χώρος δεν θα λειτουργήσει μόνο για τις ημέρες του Πάσχα.

Επίσης ο χώρος που διαθέτουμε κάτω από το Επαρχείο (στην οδό Αραχώβης, με τηλ. επικοινωνίας το 26210 24080), το Κέντρο στήριξης παιδιών και οικογένειας εξακολουθεί να λειτουργεί εκεί, Τρίτη και Πέμπτη από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα και να στηρίζει και να είναι δίπλα σε οικογένειες με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Υπενθυμίζω ότι το Χαμόγελο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, άμεσα, με αξιοπρέπεια και εχεμύθεια, σε όποιους πραγματικά μας χρειάζονται».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του εργαστηρίου των εθελοντών του «Χαμόγελου», Χριστίνα Γκότσηανέφερε ότι «Στο νέο μας χώρο οι επισκέπτες θα βρουν και τα εμπορικά είδη του χαμόγελου που διατίθενται προς πώληση προκειμένου κάποιος να στηρίξει την προσπάθειά μας αλλά και να μας γνωρίσει καλύτερα. Ένεκα Πάσχα διατίθενται ποικιλία Πασχαλινών ειδών και αντικειμένων σε προσιτές τιμές που δημιούργησαν οι εθελοντές μας. Επίσης καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου διατίθενται μπομπονιέρες και είδη γάμου και βάπτισης».

Εφημερίδα Πατρίς