ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηλείας στον αγώνα για τη στήριξη του Τμήματος Μουσειολογίας

Σε επίσκεψη στο Τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου και συνάντηση με τον αναπληρωτή Πρόεδρό του, κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, προέβη το Σάββατο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηλείας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών του να παραμείνει το Τμήμα στην έδρα του, τον Πύργο

.Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανό και τα μέλη της Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτη Φλεβοτόμο, συντονιστή, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, πρ. υφυπουργό Παιδείας, Αννίτα Λάκκα, συντονίστρια του τμήματος Παιδείας – Πολιτισμού, Άγγελο Μαντά, συντονιστή της ΟΜ Πύργου και Θοδωρή Ντοά, Δημοτικό Σύμβουλο Πύργου, ξεναγήθηκαν από τον κ. Παναγιωτόπουλο στις εγκαταστάσεις του Τμήματος και συνομίλησαν εκτενώς μαζί του για την τύχη του.

Κοινό σημείο αναφοράς των δύο πλευρών η ανησυχία τους για το μέλλον του Τμήματος, που διαγράφεται δυσοίωνο, έπειτα από τη δημοσίευση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Παν. Πατρών, σύμφωνα με τον οποίο το Τμήμα Μουσειολογίας προτείνεται να συγχωνευτεί στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με έδρα την Πάτρα, δηλαδή να καταργηθεί ως αυτόνομο τμήμα! Για το θέμα αυτό τόσο η Ν.Ε. με παρεμβάσεις της, όσο και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ηλείας με συστηματικές τοποθετήσεις και διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο αναδεικνύουν τη σοβαρότητά του θέματος, προσπαθώντας να καταστήσουν κοινωνούς του προβλήματος όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική κοινωνία.

Τόσο το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τις συνέπειες που θα έχει για την τοπική κοινωνία της Ηλείας αλλά και για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα το ενδεχόμενο συγχώνευσης/κατάργησης του Τμήματος Μουσειολογίας. Να θυμίσουμε ότι αυτό ιδρύθηκε με τον νόμο 4610/2019 (νόμο Γαβρόγλου) και παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω κυρίως της υποστελέχωσής του, καταφέρνει με σθένος να ανταποκρίνεται τόσο στις λειτουργικές/διοικητικές του υποχρεώσεις αλλά και επάξια να καλύπτει τις ακαδημαϊκές ανάγκες του φοιτητικού του δυναμικού για σπουδές με αντίκρισμα και αναγνώριση στην αγορά εργασίας.

Το Τμήμα Μουσειολογίας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που παρέχει προπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενό του! Βρίσκεται στον τόπο όπου δικαιωματικά ανήκει, στη γη της Ολυμπίας! Χρήζει υποστήριξης για να συνεχίσει το έργο του! Η κατάργησή του θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον πολιτισμό εν γένει αλλά και για την ηλειακή κοινωνία!

Πάγια αρχή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου για ακαδημαϊκή αποκέντρωση.

Αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηλείας είναι η διατήρηση των πανεπιστημιακών τμημάτων στον νομό μας! Για αυτό αγωνίζεται! Δεσμεύεται ότι το επόμενο, κρίσιμο, διάστημα θα κλιμακώσει τις ενέργειές του προς αυτή την κατεύθυνση. Καλεί όλους τους φορείς και όλους τους πολίτες της Ηλείας να ενώσουν τις φωνές τους μαζί του και να διεκδικήσουν από κοινού αυτά που δικαιωματικά τούς ανήκουν και που η κυβέρνηση της ΝΔ τόσο απροκάλυπτα τούς στερεί.

Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top