ΑΡΘΡΑ

Παραμένει μεγάλη η πίεση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Εξακολουθεί να δέχεται πίεση το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αφού δεν λέει να υποχωρήσει το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι λοιπόν χθες στο νοσοκομείο Πύργου και συγκεκριμένα στη μονάδα ΜΕΘ covid-19 υπήρχαν πέντε ασθενείς, ενώ οι απλές κλινικές είναι σχεδόν γεμάτες, παρά τα εξιτήρια τα οποία υπήρχαν χθες το απόγευμα. Ζήτημα αν είναι πέντε τα κρεβάτια που είναι ελεύθερα αυτή τη στιγμή.https://b6967f2e2cb5de3d8c90f2cd3d4b0508.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Τώρα όσον αφορά την παθολογική κλινική του νοσοκομείου, ακόμη δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να περιμένει, πιθανότατα ένα «θαύμα» για την προσέλκυση ιατρών σε αυτή. Κάτι πάρα πολύ δύσκολο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Να σημειωθεί ότι η κλινική είναι αυτή τη στιγμή μείον ένας γιατρός λόγω της απουσίας μίας παθολόγου, με τους υπόλοιπους ιατρούς να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες οι οποίες υπάρχουν λόγω πολλών περιστατικών.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και με το αίτημα του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας προκειμένου να μετατραπεί ο νομός Ηλείας ως προβληματική και άγονη περιοχή Α κατηγορίας, από Β κατηγορίας που είναι τώρα.

Επίσης ζητείται η κατάταξη των νοσοκομείων του νομού Ηλείας από τη Β’ ζώνη στη Γ’ ζώνη ως προς το καθεστώς των εφημεριών.

Με αυτό τον τρόπο θα δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν στα νοσοκομεία της Ηλείας και αυτά να στελεχωθούν με καλύτερο τρόπο από το σημερινό.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top