Παρόντες και υγειονομικοί της Ηλείας στην συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε χθες η ΠΟΕΔΗΝ, ενόψει του μέτρου της αναστολής των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν υγειονομικοί, αλλά και προσωπικό από τα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως οι πρόεδροι των Σωματείων εργαζομένων του νοσοκομείου Πύργου και Αμαλιάδας κα Μαλβίνα Κερερέ και κος Σωκράτης Σωτηρόπουλος.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε την Τετάρτη, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Η ΠΟΕΔΗΝ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, θεωρεί ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του. Στην αίτηση ακύρωσης εκτίθενται περαιτέρω, ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τέλος, με το υπό κρίση μέτρο, φρονούμε, ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Εφημερίδα Πατρίς