ΑΡΘΡΑ

Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας: Προετοιμασία για δράση και ταυτόχρονα φθινοπωρινή βόλτα

Αύριο Κυριακή, 31 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία.

«Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας» σε συνέχεια των δύο βιωματικών εργαστηρίων με θέμα την Φυσική Καλλιέργεια  που διοργάνωσε το 2019 και 2020 με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Μανίκη, πρόκειται να προβεί σε πιλοτική φύτευση συγκεκριμένων καμένων δασικών περιοχών – μετά την υπόδειξή τους από τον Δασάρχη Πύργου κ. Λάττα – εφαρμόζοντας τη μέθοδο Φουκουόκα.  Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, μια μεγάλη ποικιλία σπόρων τοποθετείται μέσα σε σβώλους από αργιλόχωμα.  Στη συνέχεια, σκορπίζονται στην επιλεγμένη περιοχή – μπορεί να γίνει ακόμα και με εναέριες ρίψεις – και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η φύση.

Ως προετοιμασία για τη δράση αυτή, η ΠΕ.Δ.Η. σας καλεί αύριο Κυριακή, 31 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να συλλέξουμε σπόρους από αυτοφυή δέντρα και θάμνους. Σημείο συνάντησης ο χώρος στάθμευσης του παλαιού μουσείου Ολυμπίας, με ώρα προσέλευσης 10.30 – 11.00 το πρωί και ακολούθως θα περπατήσουμε στον Κρόνιο λόφο.

Το πρώιμο φθινόπωρο  είναι  κατάλληλη εποχή για συλλογή σπόρων που, εκτός από την υπέροχη βόλτα, είναι ο δεύτερος καλύτερος σκοπός που σας προτείνουμε. Χρειαζόμαστε τη φύση και μας χρειάζεται. Γιατί όλα στη ζωή είναι δούναι και λαβείν.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top