ΑΡΘΡΑ

Πλειστηριασμοί: «Τσουνάμι» στην Ηλεία με πρώτο τον Πύργο!

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η διεξαγωγή πλειστηριασμών μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παύσης που είχε δοθεί από την κυβέρνηση λόγω των συνθηκών που έφερε η πανδημία.

Από τις 14 Μαΐου αναμένεται να αρχίσει η αποστολή των πρώτων επιδόσεων από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης δανείων μέσω των δικαστικών επιμελητών. Για τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία το «ξεπάγωμα» των διαδικασιών μετατίθεται για το τέλος του μήνα.

Στη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός των ακινήτων που βγαίνει στο σφυρί είναι αρκετά μεγάλος: Σπίτια, οικόπεδα με κτίσματα, καταστήματα, γραφεία, επαγγελματικοί χώροι, ακόμα και βιομηχανικοί, αποθήκες αλλά και χώροι parking, βγαίνουν σε πλειστηριασμό πολλές φορές μάλιστα ακόμα και με την τιμή πρώτης προσφοράς να είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν προγραμματιστεί 3.123 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2021, ενώ από την αρχή του δεύτερου lockdown έως σήμερα έχουν αναρτηθεί ήδη 6.521 πλειστηριασμοί. Πρακτικά η όλη διαδικασία αναμένεται να επιταχυνθεί και να μπει σε μία κανονική ροή μετά το Σεπτέμβριο. Να σημειώσουμε βέβαια ότι με τη διαδικασία ανακοπής κατά της απόφασης πλειστηριασμού στην οποία μπορούν να προσφύγουν οι παραλήπτες, που παρατείνεται 45 ημέρες. Ωστόσο αυτή τη στιγμή μέχρι τις 21 Ιουλίου 2021 μετρήσαμε, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου αναρτώνται οι πλειστηριαμοί, ότι πρόκειται να διεξαχθούν στη Δυτική Ελλάδα σχεδόν 200 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Στον Πύργο στο σφυρί βγαίνουν 17 ακίνητα μεταξύ των οποίων και μία ξενοδοχειακή μονάδα με τιμή τις 660.000 ευρώ ενώ ένας ακόμη επαγγελματικός χώρος έχει ως τιμή εκκίνησης τις 345.964 ευρώ. Υψηλή είναι και η τιμή ενός καταστήματος που φτάνεις τις 247.000 ευρώ. Το ακίνητο που ξεκινά από την πιο χαμηλή τιμή είναι ένα σπίτι που ξεκινά από τις 18.000 ευρώ.

Στον Δήμο Πηνειού πλειστηριάζονται δύο ακίνητα ενώ στον Δήμο Ήλιδας, 12 με τιμές που ξεκινούν από τις 6.000 ευρώ και φτάνουν τις 86.000 ευρώ.

Λίγοι πλειστηριασμοί θα γίνουν, στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Ζαχάρω αλλά και στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, φαίνεται πώς είτε τώρα είτε αργότερα, μέχρι τα τέλη Ιουλίου αρκετοί πολίτες θα χάσουν τις περιουσίες τους καθώς πολλοί από αυτούς χάνουν παραπάνω από ένα ακίνητο.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top