ΑΡΘΡΑ

ΠΥ Λεχαινών: Κάτω από τα όριά της – Ξεκινά την αντιπυρική περίοδο με ελάχιστο προσωπικό

Αποδυναμώθηκε και λόγω της ΠΥ στην 117ΠΜ – Απαγόρευση στάθμευσης στο Αρκούδι – Κλαδοτεμαχιστή προμηθεύεται ο Δήμος Πηνειού

Η αντιπυρική περίοδος στον Κάμπο ξεκινά με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού.

Συγκεκριμένα συνεδρίασε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας με θέμα «λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών και αγροτικών πυρκαγιών».

ΠΥ Λεχαινών: Κάτω από τα όρια!

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών υπερβάλλουν εαυτόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, αφού η συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι σε αριθμό προσωπικού  κάτω από τα όριά της!

Στην σύντομη τοποθέτησή του ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών  πυραγός κ. Θεόδωρος Λάττας (απουσίαζε ο διοικητής κ. Πετράκης) τόνισε: «Η δύναμή μας φέτος είναι μειωμένη σε σχέση με την περυσινή χρονιά λόγω έλλειψης προσωπικού. Έχουμε υποσχέσεις, όπως και άλλες φορές. Ελπίζουμε ότι κάτι θα γίνει».

Αποδυνάμωση λόγω 117 ΠΜ

Σε παρέμβαση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου «ας μετακινηθεί προσωπικό από την ΠΥ της 117 ΠΜ» ο αξιωματικός κ. Λάττας παρατήρησε: «Αντίθετα από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν μετακινηθεί από τα Λεχαινά προς το Αεροδρόμιο 21 άτομα. Αν τους είχαμε όλους αυτούς δεν θα θέλαμε τίποτε άλλο. Βέβαια όταν χρειάζεται οι άνδρες από την 117ΠΜ συνεισφέρουν.

Παρά τη μειωμένη δύναμή μας, ένα περιπολικό που βγάζουμε στη Λυγιά, Αρκούδι, Λουτρά Κυλλήνης, δάσος Θινών για να εποπτεύει την ευαίσθητη περιοχή, θα είναι επανδρωμένο από τις 7.30 μέχρι τις 10 το βράδυ όλες τις ημέρες και τις αργίες και με δείκτη επικινδυνότητας 4 και πάνω θα είναι και τη νύχτα. Όμως ούτε και αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε στην περίπτωση που μας ζητηθεί ενίσχυση για άλλες υπηρεσίες. Πέρυσι μείωνα δύναμη από άλλο περιπολικό, φέτος δεν έχω άλλο και θα πάρω το περιπολικό από το Αρκούδι.»

https://72d797ded0814ac775ccbee10e4678f4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Οι εθελοντές

Ουσιαστική είναι η συμβολή της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης «Ο Πηνειός», γεγονός που επισημάνθηκε από τους παριστάμενους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Και φέτος είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα με την ομάδα μας των 20 ατόμων όλων εκπαιδευμένων, να προσφέρουμε όλο το 24ωρο εθελοντικά τις υπηρεσίες μας. Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα αντικαταστήσουμε το όχημά μας με ένα πιο σύγχρονο.», δήλωσε στην «Πατρίς» ο επικεφαλής της Ομάδας κ. Βασίλης Γεωργόπουλος.

Κλαδοτεμαχιστή από το Δήμο

Στη συνεδρίαση ο δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σε λιγότερο από δύο μήνες ο Δήμος θα διαθέτει δικό του κλαδοτεμαχιστή στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης των κλαδιών. Έτσι θα μετατρέπονται τα υπολείμματα κλαδέματος σε οργανικό λίπασμα.

Όχι ΙΧ στο Αρκούδι

Παράλληλα και από τον δήμαρχο, καθώς και από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μαφρέδα, προτάθηκε και έγινε αποδεκτό, τους καλοκαιρινούς μήνες να απαγορευθεί η στάθμευση οχημάτων εντός του οικισμού του Αρκουδίου. Για το λόγο αυτό θα συνταχθεί άμεσα κυκλοφοριακή μελέτη και μελέτη σήμανσης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Συμμετείχαν

Στη συνεδρίαση του Οργάνου συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο διοικητής του Α/Τ Πηνειού Υπαστυνόμος Α κ. Λεμποτέσης Κωνσταντίνος, ο υποδιοικητής Υπαστυνόμος Β κ. Κορδαλής Γεώργιος, ο διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας Αντιπύραρχος κ. Κώστας Χριπάτσιος, ο αναπληρωτής διοικητής της ΠΥ Λεχαινών Πυραγός κ. Λάττας Θεόδωρος, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ηλείας κ. Μπαλκάμος Κωνσταντίνος, ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Θωμόπουλος Διονύσης, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Δέσποινα Τσάφα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού κ. Νίκος Μαφρέδας και ο επικεφαλής της ομάδας Εθελοντών Πυρόσβεσης «Ο Πηνειός» κ. Γεωργόπουλος Βασίλης.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top