ΑΡΘΡΑ

Σε μείζον εξελίσσεται το πρόβλημα με τη διάθεση και την τιμή του προϊόντος στην Ηλεία: Στις αποθήκες η σταφίδα, απλήρωτοι οι παραγωγοί

Αναβλήθηκε εκ νέου η σύσκεψη που είχε οριστεί για χθες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αναβλήθηκε εκ νέου χθες, λόγω της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος Θεοδ. Βασιλόπουλος, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει γύρω από την τιμή και διάθεση της Κορινθιακής σταφίδας.

Προβλήματα  που  κυρίως έχουν να κάνουν με την   συσσώρευση  του προϊόντος  στις αποθήκες, χωρίς μέχρι στιγμής να  υπάρχει μέριμνα τόσο για την απορρόφηση της σταφίδας όσο και για την πληρωμή των παραγωγών, που βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία αναφορικά με  το ύψος  της τελικής τιμής που θα τους καταβληθεί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως αυτή τη στιγμή στους αποθηκευτικούς χώρους της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας έχουν συγκεντρωθεί και παραμένουν  περίπου 500 τον. σταφίδας,  ενώ πέρυσι την ίδια εποχή είχε ήδη απορροφηθεί η συνολική ποσότητα των 600 τον. και συγχρόνως είχαν εξοφληθεί οι παραγωγοί!

«Κανένας παραγωγός δεν έχει πληρωθεί  μέχρι σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του υπουργείου γύρω από τη σταφίδα, όπου επικρατεί παραλογισμός» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας        Χρ. Βαλιανάτος, ο οποίος δεν έκρυψε το προβληματισμό του σχετικά με το μέλλον του προϊόντος…

Νέα ημερομηνία  εξάλλου για τη διενέργεια της σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ορίστηκε η ερχόμενη Τρίτη στις 11:30 π.μ., ενώ την επόμενη ημέρα αντιπροσωπεία της Ο.Π. θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Στύλιο, στον οποίο θα τεθούν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού.

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top